13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупанти розбомбили центр Великої Писарівки: наслідки обстрілів на Сумщині
Окупанти розбомбили центр Великої Писарівки: наслідки обстрілів на Сумщині

Окупанти розбомбили центр Великої Писарівки: наслідки обстрілів на Сумщині

У Сумській області російські окупанти розбомбили центр прикордонного населеного пункту Велика Писарівка 17 березня. Там відключили постачання газу через пошкодження мереж. За добу війська РФ здійснили близько 80 обстрілів Сумщини.

Про це повідомили очільниця Великописарівської громади Людмила Бірюкова, Сумська філія Газмережі та Національна поліція в Сумській області.

Обстріл Сумської області

– Ворог знищив центр селища Велика Писарівка. Сподіваюся, що кожен з нас зробить висновок про те, що життя – це найцінніше, після чого прийде на евакуацію, – стверджує Людмила Бірюкова.

За інформацією Сумської філії Газмережі, припинено газопостачання у Великій Писарівці через масові пошкодження мереж та будинків. Зараз залишаються без газу – близько 1 375 споживачів.

Зараз дивляться

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що 17 березня у селищі Велика Писарівка відбулася евакуація жителів прикордоння. Рятувальники допомогли дорослим і дітям розміститися в транспорті, а потім зустріли в більш безпечному місці.

За даними Національної поліції, по Сумській області завдали близько 383 ударів за добу. Ворог атакував регіон ракетами, авіабомбами, дронами, артилерією, мінометами, гранатометами та реактивними системами залпового вогню.

Внаслідок обстрілів у Сумській області пошкоджено чотири багатоквартирних та 18 приватних житлових будинків, лікарня, ліцей, три господарських приміщення, два гаражі, два ангари та адміністративна будівля підприємства, а також автотранспорт.

Розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (за статтею 438) Кримінального кодексу України.

Теги по теме
Обстрел газ ГСЧС
Источник материала
Поделиться сюжетом