Щоб допомогти Україні ЄС має перейти на воєнні рейки – президент Євроради
Щоб допомогти Україні ЄС має перейти на воєнні рейки – президент Євроради

Щоб допомогти Україні ЄС має перейти на воєнні рейки – президент Євроради

Президент Євроради Шарль Мішель заявив, що для надання Україні повноцінної військової допомоги ЄС має перейти на режим воєнної економіки.

Він упевнений, що зараз усі європейські спільноти стикаються з глобальною проблемою – вперше з часів Другої світової війни.

Слова політика повідомляє  La Libre Belgique.

Зараз дивляться

— Якщо ми не відреагуємо належним чином на рівні ЄС і не надамо Україні достатньої допомоги, щоб зупинити Росію, ми будемо наступними, – зазначив Мішель.

Як приклад, він нагадав про Крим – Росія не зупинилася на захопленні півострова, хоча інтервал між цим захопленням і повномасштабною війною склав цілих вісім років. Не зупиниться РФ і в Україні.

– Москва продовжує свою тактику дестабілізації – у Молдові, Грузії, на Південному Кавказі, на Західних Балканах і навіть далі на африканському континенті, – підсумував політик.

Допомога Україні

Шарль Мішель переконаний, що Європа має постачати українським військовим усе, що потрібно на полі бою. Зараз це снаряди, ракети та системи ППО.

— Ми маємо використовувати європейський бюджет для купівлі військової техніки для України – використаймо непередбачені доходи від арештованих російських активів для купівлі зброї для України, – резюмував він.

Теги по теме
Евросоюз Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом