Путіну важливий не лише результат "виборів", а і явка: експрацівник КДБ назвав 2 причини
Путіну важливий не лише результат "виборів", а і явка: експрацівник КДБ назвав 2 причини

Путіну важливий не лише результат "виборів", а і явка: експрацівник КДБ назвав 2 причини

Експрацівник КДБ та Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов висловив думку 24 Каналу, що Путіну була важлива явка на виборах, адже це додає йому "слави". Також іншою причиною є "ностальгія за СРСР".

Перша причина – прагнення слави

Завдяки пропаганді Путін надалі продовжує свою диктаторську політику, але йому цього мало. Він прагне збирати народ для свого прославлення.

"Тут є стандартне людське марнославство. Нам приємно, коли, наприклад, наші передачі набирають багато переглядів. Водночас Путін має свій російський телевізор і його "передвиборчу компанію" – заявив Жирнов.

Друга причина – ностальгія за СРСР

Не дивлячись на те, що СРСР вже не існує понад 30 років, Путін продовжує керуватись старими звичками. Вибори для нього – це ціла церемонія.

"У Путіна залишилось совкове сприйняття поняття виборів. Тоді це було святом: відкривали буфети, продавали дефіцитні товари. Людям було все одно за кого голосувати, вони цих кандидатів в лице не бачили. Путін якраз відроджує ці традиції", – прокоментував експрацівник КДБ.

Не варто чекати змін

Диктатор не має на меті хоч якось покращити свою державу. Його рутинне уявлення про світ заполонило всю Росію, єдина мета Путіна – здобути перемогу на так званих виборах та продовжувати робити те, що робив.

Путіну ніхто не пояснив, що вибори – це коли є передвиборча програма, коли людина щось хоче змінити в країні, а він нічого змінювати не хоче і не збирається. Він консерватор в повному розумінні цього слова. Тому Путін і колеться ботоксом, робить хірургічні втручання, щоб не старіти та залишатись таким, яким був раніше, – розповів Жирнов.

Для досягнення мети на псевдовиборах відбувалась відверта фальсифікація голосів. Хоча "путінські помічники" докладали зусиль, картина виглядає максимально неприродно.

"Якщо в Радянському Союзі явка на виборах була, нехай, 99%, а кандидат перемагав з 98% голосів, то зараз такі цифри підробити важко, але вони (росіяни – 24 Канал) дуже стараються", – зауважив експрацівник.

"Вибори" в Росії: як розгортались події

  • "Псевдовибори" не славляться великою кількістю кандидатів, тому росіяни почали вписувати Кирила Буданова до бюлетенів та ставити галочку напроти. Тепер імʼя очільника ГУР красується поряд з Путіним.
  • Деякі громадяни Росії прийшли на виборчі дільниці та зіпсували бюлетені, показуючи свою антивоєнну позицію. Росіяни писали на листі "ні війні", "Росії – свободу", а також поверх вказаних прізвищ писали власних кандидатів. Напроти прізвища Путіна зазначили, що він психопат та вбивця.
  • О 12:00 17 березня відбулись масові затримання росіян, які організовували акцію "Опівдні проти Путіна". Ідея такої акції полягала у тому, щоб прийти до дільниці, проголосувати проти Путіна або ж зіпсувати бюлетень. Було зафіксовано щонайменше 63 випадків затримання громадян.
Теги по теме
Владимир Путин Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом