13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Бельгія готує пакет військової допомоги для України на суму 412 мільйонів євро
Бельгія готує пакет військової допомоги для України на суму 412 мільйонів євро

Бельгія готує пакет військової допомоги для України на суму 412 мільйонів євро

Бельгія планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів.

Згідно з інформацією, опублікованою в Shephard Media, цей пакет включатиме 300 броньовиків LMV і три кораблі-міношукачі.

Нова ініціатива військової допомоги BELEUX спрямована на зміцнення військового потенціалу України і реалізується Бельгією разом з Нідерландами. Крім того, країни забезпечать навчання українських екіпажів кораблів-міношукачів.

Протягом 2024 року Брюссель обіцяв надати Україні 611 мільйонів євро військової допомоги. Близько половини цієї суми буде спрямовано на додаткові артилерійські боєприпаси.

Броньовик LMV є першою в світі машиною цього класу, у якої система протимінного захисту вбудована і є складовим елементом ходової частини. Конструкція машини спроектована також з урахуванням можливості встановлення модулів пасивної броні.

LMV забезпечує захист від вогню стрілецької зброї калібрів 5,56 і 7,62 мм, імпровізованих вибухових пристроїв та інженерних мін. Додаткові навісні модулі пасивної броні здатні забезпечити захист від вогню великокаліберних кулеметів.

Необхідний рівень протимінної стійкості має забезпечувати захист при наїзді колесом на протитанкову міну фугасної дії з масою заряду 6 кг.

Функціонал автомобіля включає розвідку, патрулювання, зв’язок, супровід і допоміжну службу.

Теги по теме
Украина Бельгия
Источник материала
Поделиться сюжетом