Картки російської платіжної системи "Мир" припинить приймати більшість банків Вірменії
Картки російської платіжної системи "Мир" припинить приймати більшість банків Вірменії

Картки російської платіжної системи "Мир" припинить приймати більшість банків Вірменії

Картки російської системи "Мир" перестануть діяти в банкоматах та POS-терміналах більшості вірменських банків з 30 березня 2024 року. Про це з посиланням на представника "ВТБ Вірменія" повідомив російський РБК.

"З 30 березня користувачам стануть недоступні безготівкова оплата в POS-терміналах та зняття готівки в банкоматах інших банків у республіці", – заявив представник фінустанови. 

Як випливає з повідомлення, винятком буде інфраструктура банку "ВТБ Вірменія", який є дочірньою організацією російського ВТБ. Поки що картки "Мир" працюють на території республіки та приймаються місцевими банками.

Зауважимо, що зараз на території Вірменії діє 53 відділення ВТБ, близько половини з яких знаходиться у Єревані. Клієнти можуть скористуватися понад 190 банкоматами, розташованими по всій країні.

Як заявили у російській Національній системі платіжних карток (НСПК), система "Мир" зі свого боку не обмежує роботу із закордонними партнерами: рішення щодо прийому карток платіжної системи у мережі своїх пристроїв банки інших держав приймають самостійно. 

Як відмовлялись від системи "Мир"

У перший рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Узбекистані заявили про те, що поставили хрест на російських банківських картах "Мир" через супутні ризики. 

З вересня позаминулого року роботу з картками "Мир" зупинив турецький банк Türkiye İş Bankası, тоді ж обслуговувати картки перестав Dushanbe City Bank – один із найбільших банків Таджикистану.

Водночас у деяких країнах світу не стали відмовлятись від системи: зокрема, Куба нещодавно заявила про намір зробити прийом карток "Мир" обов'язковою умовою для роботи будь-якого закладу на острові. Також нагадаємо, що запустити російську платіжну систему має намір Іран. 

Теги по теме
Россия Армения
Источник материала
Поделиться сюжетом