YouTube зобов'язав творців маркувати реалістичний контент, створений ШІ
YouTube зобов'язав творців маркувати реалістичний контент, створений ШІ

YouTube зобов'язав творців маркувати реалістичний контент, створений ШІ

YouTube зобов'язав творців маркувати реалістичний контент, створений ШІ

У випадку з нереалістичними відео такого робити не потрібно.

Відеохостинг YouTube представив новий інструмент у Creator Studio, який зобов'язує користувачів помічати реалістичний контент, створений з використанням генеративних моделей штучного інтелекту або інших інструментів.

У блозі компанії зазначається, що «реалістичний контент» означає, що користувач може легко прийняти його за реальне місце, подію або людину. Відповідна позначка відображатиметься з розширеної версії опису або на передній панелі відеоплеєра.

«Ми не вимагаємо від авторів позначати явно нереалістичний, анімований контент, який містить спецефекти або використовує генеративний штучний інтелект для допомоги у виробництві», - йдеться у повідомленні.

Представники сервісу навели приклади контенту, що потребує відповідної позначки:

  • Використання образу реалістичної людини: цифрова зміна контенту для заміни обличчя однієї людини на іншу або синтетичне створення голосу людини для озвучування відео.
  • Зміна кадрів реальних подій чи місць: наприклад, створення враження, ніби спалахнула справжня будівля, або зміна реального міського пейзажу, щоб він виглядав інакше, ніж насправді.
  • Створення реалістичних сцен: показ реалістичного зображення вигаданих масштабних подій, таких як торнадо, що рухається до реального міста.

У повідомленні також йдеться, що YouTube не зобов'язуватиме творців позначати, що ШІ застосовувався для, наприклад, написання сценаріїв, розробки ідеї відео або створення субтитрів. Не буде маркуватися і явно нереалістичний контент або контент, редагування якого було незначним.

До винятків віднесли:

  • Явно нереалістичний контент, наприклад анімація або поїздка на єдинорозі фантастичним світом.
  • Регулювання кольорів або світлофільтрів.
  • Спеціальні ефекти, такі як розмиття фону або vintage ефекти.
  • Фільтри краси чи інші візуальні покращення.

Нагадаємо, нещодавно Європарламент схвалив текст закону, яким врегульовано питання щодо використання технологій штучного інтелекту. Це один із перших законодавчих актів у світі, який встановлює чіткі межі застосування та відповідні механізми регулювання.

Источник материала
Поделиться сюжетом