19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кубраков звернувся до польського міністра через блокаду руху автобусів на кордоні
Кубраков звернувся до польського міністра через блокаду руху автобусів на кордоні

Кубраков звернувся до польського міністра через блокаду руху автобусів на кордоні

Після інформації про блокування руху автобусів у пункті Медика-Шегині на українсько-польському кордоні міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков звернувся до міністра внутрішніх справ Польщі Марчіна Кервінського за роз'ясненнями. Про це він написав у своїй соцмережі Х.

- Чому ви це припускаєте? Невже люди мають бути заручниками політичних протистоянь у цивілізованій країні? — звернувся Кубрак до Кервинського.

Він зазначив, що менше 10 днів тому польська поліція заявляла про безмежне перетин кордону автобусами, але страйкарі продовжують блокувати рух пасажирського транспорту, а також вони планують пропускати по одному автобусу кожні дві години, як на в'їзд, так і на виїзд з України.

  • 20 березня у Польщі розпочався найбільший протест фермерів, які блокують автомагістралі та доступ до міст. Державні прикордонні служби України повідомили, що польські фермери блокують рух автобусів на пункті пропуску Медика — Шегині на кордоні з Україною. Про термін блокування руху автобусів не повідомлялося.
  • 11 березня Кубраков повідомив, що на польсько-українському кордоні протестувальники та поліція Польщі блокують рух українських пасажирських автобусів в обидві сторони без пояснень. Через цей інцидент цього ж дня Консул Генерального консульства України в Любліні вирушив до пункту пропуску на кордоні з Польщею.
  • 6 березня журналісти Коротко про писали про те, чому поляки блокують українські товари і чим може відповісти Україна на ембарго поляків, що постійно розширюється.
Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом