Росія випустила по Україні ракети з КНДР щонайменше 10 разів – США
Росія випустила по Україні ракети з КНДР щонайменше 10 разів – США

Росія випустила по Україні ракети з КНДР щонайменше 10 разів – США

Війська РФ щонайменше 10 разів били по Україні за допомогою ракет, наданих Північною Кореєю.

Про це заявила Голосу Америки високопосадовиця США, що займається питаннями Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) у Державному департаменті Чон Пак.

Вона зазначила, що Сполучені Штати “хвилює” те, що КНДР продає зброю Росії для нападу на Україну, зокрема для вбивства українців та руйнування інфраструктури.

Зараз дивляться

– Нас це дуже турбує. Було щонайменше 10 випадків застосування ракет КНДР на полі бою. Отже, нас дуже турбує те, що це означає для розповсюдження зброї в майбутньому, і як це погіршує ситуацію, – сказала Чон Пак.

Посадовиця додала, що окреме занепокоєння викликають речі, які КНДР хоче від РФ натомість. Включно з тим, чому може навчитися КНДР під час використання Росією цієї зброї та балістичних ракет на полі бою, і як це може підбадьорити та/або допомогти КНДР ще більше просувати свою програму озброєння.

Допомога Росії від КНДР

Нещодавно міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що Північна Корея з минулого року відправила Росії близько 7 тис. контейнерів із боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Згідно з його заявою, Пхеньян, ймовірно, отримав понад 9 тис. контейнерів допомоги в обмін на військову підтримку.

Раніше в Південній Кореї заявляли, що заводи КНДР з виробництва боєприпасів працюють на повну потужність, щоб постачати зброю в Росію в обмін на продукти харчування та інші предмети першої необхідності для Північної Кореї.

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що Київ має докази використання військами РФ артилерії та ракет виробництва КНДР. За словами глави держави, Росія з осені отримала від КНДР понад 10 тис. контейнерів з артснарядами.

Теги по теме
Россия США КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом