19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал на Буковині: священник УПЦ МП не дозволив відспівати у храмі загиблого воїна
Скандал на Буковині: священник УПЦ МП не дозволив відспівати у храмі загиблого воїна

Скандал на Буковині: священник УПЦ МП не дозволив відспівати у храмі загиблого воїна

За словами нардепки,прихожанки цієї церкви УПЦ (МП) підтримали такі дії священника і сказали: "в свою хату чужих не пускаємо".

У селі Виженка на Буковині, священник УПЦ Московського патріархату не дозволив занести труну з тілом загиблого захисника до церкви.

Про це повідомила нардепка Ірина Никорак.

Військовий Дмитро Клим цілий рік був безвісти зниклим. Лише через рік знайшли та ідентифікували тіло, і привезли додому у рідне село.

"Поруч з їх будинком кладовище, де поховані його батьки, бабусі та дідусі, і родина має там місце для поховання. Кладовище – при Миколаївській церкві УПЦ (МП), священник якої не впустив родину з тілом загиблого героя до церкви і звісно відмовився відспівувати службу", – зазначила нардепка.

Загиблого героя відспівували біля церкви священники ПЦУ.

"В цей же час жіночки-прихожанки цієї церкви УПЦ (МП) повністю підтримують дії священника, який не пускає відспівати з гідністю та почестями героя в церкві кажучи, цитую: "ну всьо правильно, в свою хату чужих не пускаємо", – додала Ірина Никорак.

За її словами, так дії священника та вірян УПЦ МП – "це вже не про Бога та віру, а про сліпе фанатичне слідування незрозуміло яким цінностям".

Нагадлаємо, солдат Дмитро Клим – стрілець-санітар другої стрілецької роти військової частини А4436 загинув 18 лютого 2023 року внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу поблизу села Іванівське, Донецької області. Рік вважався зниклим безвісти.

"Він був справжнім чоловіком, батьком, люблячим сином. Він завжди намагався дати для своєї сімʼї тільки найкраще, дуже важко працював, щоб ми жили в достатку. У нас з ним двоє донечок", – розповідала його дружина, Тетяна Клим в інтерв'ю 0372.ua.

Раніше на Буковині піп УПЦ МП на похороні загиблого бійця закликав "здати" Донбас та Крим і заявив, що це "США воюють з Росією".

  • На Буковині священники УПЦ МП відмовилися молитися на похороні загиблого героя
  • На Волині дружина священника УПЦ МП заявила, що українська мова – "некрасіва"
  • Скільки церков Московського патріархату залишилося в Україні: цифра шокує
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны