Створено робота, який може подати вечерю та підтримати розмову з людиною
Створено робота, який може подати вечерю та підтримати розмову з людиною

Створено робота, який може подати вечерю та підтримати розмову з людиною

Створено робота, який може подати вечерю та підтримати розмову з людиною

Він працює під управлінням штучного інтелекту.

Робот-андроїд, який може навчитися варити каву, просто спостерігаючи за людиною тепер може підтримати розмову. Це стало можливим завдяки інтеграції з технологією OpenAI, повідомляє Live Science.

У новому ролику, опублікованому творцями, робота, якого назвали Figure 01, попросили виконати ряд простих завдань у приміщенні, яке схоже на кухню. Спочатку робота попросили описати, що він бачить перед собою, а потім дати людині щось поїсти, той простягнув яблуко. Поки робот прибирав на столі, його попросили пояснити, чому він вибрав яблуко. Figure 01 відповідав на всі питання механізованим, але дружнім голосом.

У відео компанія-розробник заявила, що він створений в інтеграції з технологією, розробленою компанією OpenAI, яка створила знаменитий чат-бот ChatGPT. Але малоймовірно, що робота вбудували саме ChatGPT, оскільки той зазвичай не використовує слова-паузи, такі як «хм», як це робить Figure 01.

Якщо все відбувається так, як показано у відео, воно демонструє два ключових досягнення в робототехніці. Перше – легкі, самоконтрольні рухи роботів. Вони передбачають розробку точних двигунів, приводів та захватів, які були натхненні суглобами та м'язами, а також рухове керування, яке дозволяє їм маніпулювати об'єктами для делікатного керування ними.

Навіть для того, щоб просто взяти чашку, потрібна інтенсивна робота, яка дозволяє активувати м'язи в суворій послідовності.

Друге досягнення - це обробка природної мови в реальному часі завдяки доданню движка OpenAI.

Водночас видання зазначає, що налаштоване скептично стосовно опублікованого відео. Воно вказує на те, що робот двічі використовує звуки «ее», як людина. Тому виникають питання, як мовний двигун штучного інтелекту міг включити такі звуки. Видання вважає, що відео може бути демонстрацією технології, над якою працює компанія.

Нагадаємо, нещодавно Європарламент схвалив текст закону, яким врегульовано питання щодо використання технологій штучного інтелекту. Це один із перших законодавчих актів у світі, який встановлює чіткі межі застосування та відповідні механізми регулювання.

Источник материала
Поделиться сюжетом