"Дерево" Бенксі в Лондоні невідомі облили білою фарбою
"Дерево" Бенксі в Лондоні невідомі облили білою фарбою

"Дерево" Бенксі в Лондоні невідомі облили білою фарбою

У Лондоні невідомі зіпсували останню роботу вуличного художника Бенксі – зображення листя дерева на житловому будинку на півночі британської столиці. "Листя" було символічно намальовано біля гілок дерева, що зрізали. І вже через два дні після появи мурала його облили білою фарбою. Про це пише The Guardian.

- Сумно бачити, що твір зіпсований. Коли стінопис з'явився в Іслінгтоні, ми швидко вжили тимчасових заходів щодо його захисту та боротьби з натовпом, одразу встановили огорожі та поставили патрульних, — заявляє влада Іслінгтона, району Лондона, де знаходиться мурал.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

Витвір мистецтва з'явився у парку Фінсбері 18 березня.  "Дерево" намальоване на стіні серед соціального житла в одному із найбідніших районів міста. Сам Бенксі підтвердив своє авторство того ж дня у Instagram. За ці два дні "дерево" Бенксі стало місцевою пам'яткою та туристичним об'єктом. Місцевий житель Карлос Серрано, мешканець будинку, на якому з'явилося графіті, розповів, що люди постійно юрмляться біля його вікон. Всі запитують, чи бачив він Бенксі, деякі пропонують гроші, щоб підійти ближче або ж пропонують виставити квартиру на аренду.

  • Бенкс підтвердив авторство роботи, що з'явилася на півночі Лондона в неділю. Ці знімки стали першими в акаунті художника стріт-арту у 2024 році.
  • Для нанесення фарби на стіну, ймовірно, використовувався під тиском шланг або вогнегасник. На це вказує і зображення людини. Колір фарби збігається з кольором, який місцева рада району Іслінгтон використовує для вуличних знаків, що свідчить про увагу Бенксі до деталей.
  • Бенксі - один із найвідоміших вуличних художників світу, але його особистість офіційно невідома. Анонімний художник зазвичай підтверджує авторство, публікуючи фотографії на своєму сайті та в соцмережах.
Теги по теме
Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом