Горбатих китів вперше сфотографували під час сексу: обидва були самцями
Горбатих китів вперше сфотографували під час сексу: обидва були самцями

Горбатих китів вперше сфотографували під час сексу: обидва були самцями

"Зустріч, що буває раз у житті" сталася, коли двоє фотографів були у водах поблизу Мауї, Гаваї.

Фотографи вперше зафіксували зображення горбатих китів, які займаються сексом – і обидва ссавці були самцями.

Про це пише Sky News з посиланням на звіт, опублікований у журналі Marine Mammal Science.

Поведінка горбатих китів зачаровувала вчених протягом десятиліть, але дослідження, опубліковане нещодавно, містить перші фотографії, на яких ці тварини займаються сексом, кажуть його автори.

Авторами дослідження є морська біологиня Стефані Стек і двоє фотографів, які зафіксували цю зустріч, Лайл Кранніхфельд і Бренді Романо.

За їхніми словами, це відкриття було "випадковим", оскільки кити "повільно наблизилися" до човна фотографів, коли вони перебували у водах на захід від гавайського острова Мауї в січні 2022 року.

На знімках видно, як здоровий і сильний самець кита проникає в іншого, який має нездоровий або поранений і виснажений вигляд, йдеться в дослідженні.

Ссавці, довжина яких зазвичай становить від 12 до 16 метрів, "декілька разів" обійшли навколо судна, причому здоровіший кит "переслідував" іншого.

Приблизно через півгодини здоровий кит утримував іншого на місці грудними плавниками, і статевий акт відбувся.

Автори припустили, що виснажений кит, можливо, наблизився до човна, щоб сховатися від свого супутника.

Вони сказали, що залишається невідомим, чи відбулася б одностатева сексуальна активність між двома здоровими самцями.

Повернувшись на берег і подивившись кадри, Кранніхфельд сказав, що вони одразу зрозуміли, що зафіксували "зустріч, яка буває раз у житті".

"Кити – це велика частина нашого життя тут, на Мауї", - сказав він NBC News. "Всі, хто має до них відношення і хто їх фотографує, розуміють, що це ніколи не було зафіксовано. Спарювання і народження – це дві основні речі, які досі залишаються невідомими".

Це не перший випадок одностатевої поведінки у тваринному світі, і в дослідженні зазначається, що раніше її спостерігали у моржів, дельфінів Амазонки та сірих тюленів.

Источник материала
Поделиться сюжетом