2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кличко після розмови з Клопотенком призупинив аукціон на оренду Житнього ринку
Кличко після розмови з Клопотенком призупинив аукціон на оренду Житнього ринку

Кличко після розмови з Клопотенком призупинив аукціон на оренду Житнього ринку

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада міста скасує наявний аукціон щодо оренди Житнього ринку та дасть час потенційним орендарям підготуватися до нового. Про це чиновник заявив після розмови з ресторатором Євгеном Клопотенко, який допустив, що це "аукціон під конкретного переможця".

- Підкреслю: умовою оренди є збереження функціоналу та продовження роботи ринку. У вимогах до орендаря — реконструкція критої будівлі, зокрема й її даху, ремонт інженерних комунікацій. Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від 5 днів, місто подовжить. І зараз законною процедурою оголосимо про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін — 25 днів до відкритого аукціону, - написав Кличко у Телеграм-каналі.

Клопотенко у Фейсбуці уточнив, що йому зателефонував Кличко, розмова з яким була коротка, але ефективна. 

- Нас почули! Але ми продовжуємо тримати ситуацію на контролі й надалі. Вчора ввечері мені зателефонував Віталій Кличко. Озвучив меру основні питання громади стосовно аукціону на оренду Житнього ринку. Віталій Кличко пообіцяв, що сьогодні аукціон відмінять і дадуть мінімум два тижні до оголошення нового...Окремо підняв питання умов конкурсу та вимог до його переможця. Важливо, щоб інтереси громади були враховані і чітко прописані у всіх документах. Це те, на чому я буду наполягати!, - написав Клопотенко.

  • 19 березня найстаріший ринок у Києві Житній виставили на аукціон, щоб здати в оренду на 15 років. Торги мали пройти 25 березня. Початкова ціна оренди – 2,5 млн грн/місяць. У межах угоди орендар за власні кошти повинен провести капітальний ремонт або реконструкцію будівлі. Цільове призначення об’єкта залишається таким самим: на першому поверсі ринок, на другому ресторани, ательє, хімчистка, майстерні; а на третьому - склади.
  • Після оголошення аукціону ресторатор Євген Клопотенко заявив, що хоче повернути життя на Житній ринок, проте аукціон не здається йому прозорим. Ресторатор звернувся до Кличка з проханням обговорити долю ринку. Восени 2023 року Клопотенко організував громадське обговорення долі ринку, а також почав збір грошей на ремонт даху.
Теги по теме
Виталий Кличко
Источник материала
Поделиться сюжетом