12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Словаччина та Угорщина не збираються постачати зброю Україні
Словаччина та Угорщина не збираються постачати зброю Україні

Словаччина та Угорщина не збираються постачати зброю Україні

Міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки не досягли угоди про надання військової допомоги Україні через позицію Словаччини та Угорщини. Про це міністри повідомили на прес-конференції, інформує Укрінформ.

- Ми більше не робитимемо військові постачання в Україну, бо вважаємо, що цей конфлікт не має військового вирішення, - сказав глава МЗС Словаччини Юрай Бланар.

У відповідь на питання про готовність вести переговори з російським міністром Сергієм Лавровим Бланар висловив прагматичний підхід, зазначивши, що вони не є прихильниками Росії. Однак він наголосив, що якщо Росія не припинить свої дії, виникне питання про те, як діяти далі, маючи на увазі можливість запровадження нових обмежень чи санкцій.

У свою чергу Глава МЗС Угорщини заявив, що їхня країна не постачала і не постачатиме зброю Україні. Однак він також назвав заяви про можливе запровадження військ в Україну "небезпечними".

Водночас міністр закордонних справ Чехії Ян Липовський наголосив на необхідності збільшення підтримки України, включаючи військову, на користь усього регіону. Він висловив побоювання з приводу присутності російської армії поряд із кордонами. Липовський також висловив подяку країнам, які приєдналися до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України, зокрема Польщі, яка обіцяла фінансову допомогу та матеріально-технічне забезпечення.

  • 19 березняПентагон запустив вебсайт, який надає американцям більше інформації про контроль за зброєю та обладнанням, що відправляються США до України.
  • 13 березня посли ЄС погодили надання додаткових 5 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • 12 березня Адміністрація президента США виділила Україні допомогу в безпеці та обороні на $300 млн, включаючи ракети для HIMARS та артилерійські боєприпаси.
Теги по теме
Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом