20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні настала астрономічна весна, з кожним днем ​​буде тепліше
В Україні настала астрономічна весна, з кожним днем ​​буде тепліше

В Україні настала астрономічна весна, з кожним днем ​​буде тепліше

З настанням астрономічної весни очікується підвищення температури повітря. 22 березня у більшості регіонів України очікується від +9 до +14 градусів, а у вихідні від +10 до +17 градусів. Про це розповіла синоптик Наталія Діденко.

- У п'ятницю дощі місцями швидше за все очікуються лише у західних регіонах, на решті України буде суха та сонячна погода, - розповіла синоптик.

Діденко наголосила, що у вихідні очікується посилення вітру, а у західних районах України 24 березня буде невелике похолодання. У Києві 22 березня без опадів, сонячно, денна температура близько 10 градусів. 23-24 березня у столиці потеплішає до +10-14 градусів, але у вихідні місцями можуть бути невеликі дощі. Вона зазначила, що слід враховувати, що вітер із півдня чи південного заходу може бути досить сильним.

  • 20 березня Глава ООН Антоніу Гутерріш висловив занепокоєння щодо екологічної тривоги та попередив про швидке прискорення кліматичних змін. Повідомлялося, що глобальна температура в 2023 досягла рекордних значень, океани прогрівалися, льодовики танули. ООН попереджало, що 2024 рік може бути ще спекотнішим.
  • 29 лютого в Києві було встановлено два температурні рекорди : максимальна температура повітря склала 12,1°C, а середньодобова температура була найвищою за всю історію спостережень у цей день - 5,0°C.
  • 1 березня стало відомо, що лютий цього року був найтеплішим за всю історію метеорологічних спостережень. Ці аномально теплі умови призвели до раннього цвітіння квітів від Японії до Мексики, танення снігу на лижних схилах Європи та різкого підвищення температури до 38 ° C в Техасі.
Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
Поделиться сюжетом