12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Адвокати Коломойського хочуть скористатися відсутність обвинувачення у справі
Адвокати Коломойського хочуть скористатися відсутність обвинувачення у справі

Адвокати Коломойського хочуть скористатися відсутність обвинувачення у справі

Адвокати Коломойського хочуть скористатися відсутність обвинувачення у справі

Наразі відсутність обвинувачення на користь Коломойському.

Відсутність обвинувального акту прости Коломойського за півроку після оголошення йому підозри його адвокати використовуватимуть як додатковий козир. Коломойського захищає Авихай Мандельблит — колишній головний воєнний прокурор Ізраїлю та багаторічний юридичний радник ізраїльського уряду. Про хід справи читайте у статті Юлія Самаєва, редактор економіки ZN.UA, – «Коломойський — небезпечний як ніколи, навіть якщо вам здається інакше».

«Адвокат публічно ділиться розчаруванням від побаченого в Україні. Його підзахисний пів року перебуває під вартою за підозрою, але без обвинувачення «у зв'язку з відсутністю на даний час достатньої доказової бази». Юрист наголошує: тримання під вартою без обвинувачення є порушенням фундаментальних прав підзахисного. Що гірше — навіть натяку на обвинувачення дійсно нема», - пише автор.

Нагадаємо, наразі існують дві підозри від БЕБ, СБУ та Офісу генпрокурора і ще одна від НАБУ. Перша — де всі, крім Коломойського та голови столичної філії банку у 2013 році, не встановлені слідством особи та ще й неправильно визначено потерпілу сторону. І третя — де ясності не більше, але більша сума і вже присутнє злочинне угруповання «із співробітників банку», знову ж таки утаємничених. Там поки дійдуть до звинувачень, Коломойський встигне звернутися та виграти справу в Європейському суді з прав людини (він уже натякав).

Друга підозра від НАБУ виглядала більш переконливо: основні підозрювані встановлені, юрособи теж, є записи розмов підозрюваних про схему, є фінзвітність на підтвердження, навіть арешти на активи фігурантів наклали. Але потім усе якось швидко зійшло нанівець — досудове розслідування призупинили, арешти познімали, і, окрім твердження керівника САП Олександра Клименка про «високі шанси завершити розслідування», від неї не залишилося нічого.

«У сухому залишку увесь, удаваний чи щирий, гнів президента, включно із позбавленням Коломойського українського громадянства та запроторенням саме до СІЗО СБУ за її ж підозрами, — Коломойському на користь. Тепер він іноземний інвестор, якого позбавили активів та утримують без обвинувачень за дивними підозрами. Жодна з яких, до речі, і натяком не підтверджує існування тих схем, які описані Мін’юстом США», - зазначає автор.

З іншими матеріалами Юлії Самаєвої можна ознайомитися за посиланням.

 

 

Источник материала
Поделиться сюжетом