19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Працюємо, щоб 24 нідерландські F-16 якнайшвидше літали в українському небі – Рютте
Працюємо, щоб 24 нідерландські F-16 якнайшвидше літали в українському небі – Рютте

Працюємо, щоб 24 нідерландські F-16 якнайшвидше літали в українському небі – Рютте

Нідерланди цього року виділять 2 мільярди євро на підтримку України. Країна також працює, щоб Київ якнайшвидше отримав винищувачі F-16.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у відеозверненні під час Київського Безпекового Форуму.

– Коли мене запитують, чому для Нідерландів і Заходу так важливо продовжувати підтримувати Україну, я завжди відповідаю: настав час запитати себе, чого варта для нас свобода – справжня свобода, – сказав він.

Рютте зазначив, що три тижні тому відвідав Харків і “там люди там знають відповідь на це запитання”.

Зараз дивляться

Прем’єр наголосив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

– Безсумнівно, це означає, що ми повинні перетворити свої слова на дії. І саме це ми й робимо. Цьогоріч на військову підтримку України Нідерланди виділять ще 2 млрд євро. Це фінансування включає 250 млн євро на ініціативу Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів, – додав він.

Рютте підкреслив, що це не останній внесок його країни. Зокрема, Нідерланди працюють над тим, “щоб 24 нідерландські F-16 якомога швидше літали в небі над Україною”.

Допомога Україні від Нідерландів

20 березня глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен оголосила, що її країнавиділяє €150 млн для закупівлі боєприпасів класу повітря-земля для українських літаків F-16 і €200 млн на закупівлю дронів для України.

Раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте і президент України Володимир Зеленський домовились прискорити постачання західних винищувачів F-16 в Україну.

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом