Про сповільнення наступу російської армії на Сході України говорити зарано – Павлюк
Про сповільнення наступу російської армії на Сході України говорити зарано – Павлюк

Про сповільнення наступу російської армії на Сході України говорити зарано – Павлюк

Наступальні дії армії РФ на Авдіївському напрямку тривають і говорити про їх сповільнення наразі зарано, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

Ситуація під Авдіївкою: чи сповільнився наступ РФ

– На жаль, ще рано робити подібні висновки. Продовжуються наступальні дії. Це очікувано, тому що Росія не може собі дозволити втратити перевагу на полі бою, а тільки сповільнення їхніх дій дасть нам змогу перехопити ініціативу. Тому вони роблять все можливе і неможливе, використовуючи всі ресурси, продовжуючи наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямках, а також не сповільнюється на Авдіївському, – сказав він у коментарі ведучому ICTV Вадиму Карп’яку.

За його словами, зараз окупанти мають невеликі тактичні успіхи на тому чи іншому напрямку.

Зараз дивляться

– Так само і ми проводимо відповідні наступальні дії, відновлюємо позиції, захоплюємо їхні позиції. Іде позиційна війна, поки що переваги не можемо здобути, на жаль, противник має більший ресурс, але всьому свій час, – підсумував Павлюк.

Загострення ситуації на Сумщині

Командувач Сухопутних військ ЗСУ каже, що ворог справді у рази збільшив кількість ударів артилерією та з авіації по населенню Сумської області, водночас жодних наступальних угруповань на цьому напрямку РФ не створює.

– Удари завдаються переважно по цивільному населенню, щоб максимально залякати людей. Звичайний терор… На жаль, у нас немає переваги у повітрі. Щойно вона з’явиться, ми зробимо все, щоб російська авіація не змогла близько підлітати до кордонів і завдавати ударів. Ми працюємо над цим спільно з партнерами, – додав Павлюк.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом