19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Проти травм та крововтрати: вчені створили біоклей для відновлення функцій мозку
Проти травм та крововтрати: вчені створили біоклей для відновлення функцій мозку

Проти травм та крововтрати: вчені створили біоклей для відновлення функцій мозку

Американські біоінженери та нейрохірурги розробили новий біоматеріал для відновлення тканин, що вистилають головний і спинний мозок. Високоадгезивний Dural Tough Adhesive призначений для лікування пацієнтів після травм і операцій.

Природа надихає 

Майже десять років команда біоінженерів шукала в природі приклади для вирішення питання герметизації та регенерації пошкоджених тканин в організмі. І це надихнуло їх на створення високоадгезивного гідрогелю на основі хітозану, виробленого з зовнішніх скелетів молюсків, який частково імітує властивості слизу слимака.

Зараз дивляться

Результати наукових експериментів

Експерименти на тваринних та людських зразках показали, що новий біоклей працює значно краще порівняно з існуючими хірургічними герметиками. Він демонструє високу міцність та стійкість до підвищеного внутрішньочерепного тиску, що може виникати при різних патологічних станах, таких як пухлини мозку, інсульт або травма.

У реальних умовах Tough Adhesive надійно ущільнював не тільки пошкоджені тканини в ділянці основи черепа, а й хребта та сухожилля. Крім того, біоклей показав чудові результати порівняно зі стандартними методами, такими як шви або інші герметики.

Нова розробка може спростити хірургічні втручання, зменшуючи ризики для пацієнтів та покращуючи їхнє відновлення після операцій.

Джерело: EurekAlert

Теги по теме
Медицина
Источник материала
Поделиться сюжетом