Третій реабілітаційний центр мережі Recovery відкрили у Дніпрі: зможе приймати 700 поранених щороку
Третій реабілітаційний центр мережі Recovery відкрили у Дніпрі: зможе приймати 700 поранених щороку

Третій реабілітаційний центр мережі Recovery відкрили у Дніпрі: зможе приймати 700 поранених щороку

Надсучасний реабілітаційний центр національної мережі Recovery для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже третій у регіоні.

Приклад відповідального партнерства між бізнесом і державою

Як відомо, проєкт Recovery заснували  Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги оборонцям України. Recovery вже стало національною мережею, реабілітаційні центри відкриваються по всій країні.

– Для нас з дружиною це один із найпріоритетніших проєктів під час війни, — зазначив засновник мережі Recovery Віктор Пінчук.

Він пояснив, чому саме у Дніпрі працюють аж три центри мережі Recovery.

Зараз дивляться

– Чому так? По-перше, це моє рідне місто, а що набагато важливіше, у Дніпро від початку війни прибуває багато поранених і залишаються тут на реабілітацію, – зазначив Пінчук.

Засновник мережі Recovery назвав Дніпро головним медичним хабом, і потужним медичним осередком.

І це абсолютно вірна оцінка.

Дніпропетровщина з перших днів війни приймає десятки тисяч поранених військових із фронту.

– Коли військові на передовій захищають нашу незалежність, втрачаючи частину свого здоров’я, ми в тилу мусимо зробити все, щоб дати їм змогу жити незалежним життям, – говорить Віктор Пінчук.

Як облаштований Дніпровський Центр Recovery

Дніпровський реабілітаційний центр Recovery облаштовано за світовими стандартами інклюзивності: тут широкі дверні прорізи, відсутні пороги, є поручні в коридорах, інклюзивні туалетні кімнати, пристосовані для поранених, що пересуваються на кріслах колісних.

На підлозі покладено антиковзке покриття.

Є й простора зала фізичної реабілітації з апаратами віртуальної реальності (VR).

Інноваційні тренажери й апарати для реабілітації Центру розраховані на весь спектр функціональних порушень, зокрема, отриманих унаслідок мінно-вибухових травм.

Тут також зможуть відновлювати ходу, втрачені функції верхніх та нижніх кінцівок.

Кабінети індивідуальних занять, асистивних технологій, психологічної підтримки, ерготерапії,  електролікування, лазерної та магнітотерапії, масажні кабінети Дніпровського Центру обладнані усім необхідним.

– У нас надсучасне обладнання. На одному й тому ж апараті можна як відновлювати м’язову силу, так і коригувати втрачені когнітивні навички – розказує Ольга Рачиба, завідувачка центру Recovery в Дніпрі.

Відновлювати пацієнтів у Дніпровському Центрі тут буде, як і в інших центрах мережі, мультидисциплінарна команда лікарів.

До неї входять фахівці фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, терапевти мови й мовлення, психологи. За потреби будуть долучатися й фахівці інших спеціальностей.

Скільки Центрів Recovery планують ще відкрити

На сьогодні вже 11 реабілітаційних центрів Recovery надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпропетровщині (три заклади).

Загалом у центрах Recovery вже отримали реабілітаційну допомогу майже 8 тис. пацієнтів.

До кінця 2024 року планується відкрити щонайменше 16 таких же інноваційними реабілітаційних центрів. Це дасть змогу щороку допомагати понад 20 тис. пацієнтів.

Фото: прес-служба  Recovery

Теги по теме
Днепр
Источник материала
Поделиться сюжетом