Врятована із Донецької області левиця Ася подолала 2000 миль і знайшла новий дім у Великобританії
Врятована із Донецької області левиця Ася подолала 2000 миль і знайшла новий дім у Великобританії

Врятована із Донецької області левиця Ася подолала 2000 миль і знайшла новий дім у Великобританії

Евакуйована із Донецької області на початку вторгнення левиця Ася та троє її дитинчат Тедді, Емі та Санту оселилися у Йоркширському парку дикої природи у Великобританії. Тварини подолали 2000 миль та перетнули кордони шести країн, щоб нарешті потрапити до нового дому із польського зоопарку, де вони жили останній рік. Про це повідомив Йоркширський парк дикої природи.

- 3-річна мама Айса та її дитинчата Емі, Санта і Тедді провели дев’ять місяців на перетримці в Польщі, рятуючись від російських бомб. Познанський зоопарк зробив дивовижну річ, врятувавши їх, і тамтешній персонал дуже добре за ними доглядав, вони виглядають такими здоровими та підтягнутими. Проте вони весь час знаходились у приміщенні, і діти, яким зараз 15 місяців, виросли, не бачачи неба, але все скоро зміниться в їх новому домі. Нарешті вони прибули до свого безпечного притулку в Йоркширі в середу ввечері, - сказано у повідомленні.

Йоркширському парку знадобилося сім місяців, щоб отримати усі необхідні дозволи на перевезення левів. Парк створив окремий розділ на сайті, де висвітлював долю тварин. Тепер вони житимуть в умовах, максимально наближених до дикої природи. 

Левицю Асю врятували з-під обстрілів із приватного зоопарку в Донецькій області на початку повномасштабної війни. Вона та інші леви утримувалися для розведення та продажу, але через обстріли власники виїхали та покинули тварин напризволяще. Восени 2022 року левиця народила трьох левенят в Центрі порятунку диких тварин під Києвом. У червні 2023 року їх усіх відправили до Польщі.

Команда парку вручну підіймала транспортні ящики з левами. Фото: yorkshirewildlifepark.com

Левиця Ася у новому домі в Йоркширському парку. Фото: yorkshirewildlifepark.com

Тедді робить перші кроки у новому будинку у Великобританії. Фото: yorkshirewildlifepark.com

  • 15 березня врятованих з контактного звіринця у Київській області левів Джаміля й Царя доставили до природного заповідника у Африці. Через невідповідні умови та погане харчування власники контактного звіринця довели левенят до рахіту й стресу. У тварин були переломи кісток і численні розтягнення.
  • 6 березня зоозахисники прихистили левеня Ванду, яку викупили військові у Запоріжжі. Тварину утримували у квартирі і намагалися продати онлайн. 
     
Теги по теме
Животные
Источник материала
Поделиться сюжетом