Харків без світла, проблеми з теплопостачанням: Терехов розповів про наслідки
Харків без світла, проблеми з теплопостачанням: Терехов розповів про наслідки

Харків без світла, проблеми з теплопостачанням: Терехов розповів про наслідки

Про ситуацію в місті в ефірі телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов. Зазначається, що вночі окупанти здійснили більш як 15 ударів по енергоструктурі міста.

Ситуація в Харкові

Ігор Терехов повідомив, що Харків знеструмлений, але попри це комунальники починають подавати воду у домівки містян. Крім цього, місто перейшло на генератори, запускають теплові мережі. Наразі є можливість підключити 40 тисяч абонентів до теплопостачання.

Окрім цього, Ігор Терехов розповів про ситуацію з транспортом у Харкові.

Працюють вже автобуси, які замінили те, що сьогодні знеструмлене. Це метрополітен не працює, не працюють тролейбуси та трамваї. Але ми заміняємо це автобусними маршрутами,
– зазначив Терехов.

Крім цього, не працюють телефонні лінії 101 та 112. Однак мер додав, що працює міська лінія 1562 – люди можуть телефонувати туди, а вже звідки інформацію про інциденти передаватимуть до відповідних служб.

У своєму телеграм-каналі Ігор Терехов також повідомив, що у місті не працюють світлофори. Він звернувся до водіїв з проханням бути максимально обережними на дорогах, аби уникнути аварій.

Що відомо про обстріл

  • Вночі 22 березня росіяни знову завдали масованого удару по енергоструктурі України. Для ударів ворог використовував дрони-камікадзе та ракети різних типів.
  • Зокрема, окупанти атакували Дніпровську ГЕС– найбільше станцію такого типу в країні. Там спалахнула пожежа. Водночас працівники наголосили, що загрози прориву немає. Рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено.
  • Директор Укргідроенерго Ігор Сирота розповів, що було два влучання. Одна з ракет влучила в опору, розбиті підкранові балки. За словами Сироти, доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання.
  • Окрім цього, повідомлялося, що Запорізька АЕСопинилася на межі блекауту. Рано вранці під час масштабної ракетної атаки на Україну відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська", яка з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з об'єднаною енергосистемою України.
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader