Він був Суперменом, але опинився в кріслі колісному: трагічна історія життя Крістофера Ріва, який попри все залишився суперлюдиною
Він був Суперменом, але опинився в кріслі колісному: трагічна історія життя Крістофера Ріва, який попри все залишився суперлюдиною

Він був Суперменом, але опинився в кріслі колісному: трагічна історія життя Крістофера Ріва, який попри все залишився суперлюдиною

Крістофера Ріва, американського актора, громадського діяча та режисера часто називали супергероєм, але не лише через його роль Супермена в однойменному фільмі, а й за добрі справи поза екраном. Трагічна історія з паралічем не зламала його, а навпаки – загартувала.

Ріва немає серед живих уже 20 років, але його хороші та безкорисливі вчинки живуть в памʼяті фанатів. OBOZ.UA вирішив пригадати, як актор із складною долею ввійшов в історію.

Артист здобув світову популярність, як ми згадували вище, коли отримав роль Супермена в однойменному американському фільмі 1978 року і трьох його продовженнях. Проте за його плечима були десятки інших кінопроєктів.

Можливо, їх було би значно більше, якби в 1995-му з Крістофером Рівом не трапився трагічний нещасний випадок.

Актор упав з коня під час скачок у Вірджинії, зламав шийні хребці та до кінця своїх днів залишився паралізованим. Лікарі не змогли поставити зірку на ноги, але врятували йому життя, провівши складну операцію.

Через параліч актор не міг дихати та говорити, тому до його діафрагми приєднали електростимулятор, який викликав скорочення головного дихального м'яза. Це дозволило зірці виписатися з лікарні, хоч він і залишився прикутим до крісла колісного.

Через пів року реабілітації Рів повернувся до роботи в громадському фонді "Творча коаліція", взяв участь в оскарівській церемонії в 1997 році і дебютував як режисер телевізійної драми "У сутінках".

У травні 1998 року побачила світ автобіографія Ріва, де актор розповідав про себе, своє життя і долю, про нещастя, що спіткало його. Він мріяв лише отримати шанс на повне відновлення і стати на ноги, проте через 9 років після катастрофи помер від серцевого нападу.

Останні роки свого життя актор із дружиною присвятили центру з навчання паралізованих людей навичок самостійного існування. Крістофер Ріс ділився своїм досвідом і підбадьорював тих, хто теж втратив можливість ходити.

Раніше OBOZ.UA писав, що відомо про Гійома Кане, який знявся в стрічці "Небезпечна гра". Актор відомий за своїми ролями у Європі та США і вже давно увійшов у список зіркових красунчиків поряд з Аленом Делоном, Жан-Поль Бельмандо та іншими.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом