13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США завдали ударів по підземних складах зброї хуситів
США завдали ударів по підземних складах зброї хуситів

США завдали ударів по підземних складах зброї хуситів

США завдали ударів по підземних складах зброї хуситів

Американські військові також знищили чотири дрони бойовиків.

Американські війська завдали ударів з метою самооборони по трьох підземних складах зброї хуситів у підконтрольних повстанцям районах Ємену, заявило Центральне командування США у п'ятницю, 22 березня. Про це повідомляє Reuters.

Удари були націлені на засоби, які хусити використовують для погроз і нападів на військово-морські й торгові судна в регіоні.

Військові США також заявили про знищення чотирьох безпілотних літальних апаратів у контрольованих хуситами районах Ємену. Центральне командування США повідомило, що під час американських ударів по БПЛА бойовики випустили чотири протикорабельні балістичні ракети в бік Червоного моря.

"Постраждалих або пошкоджень серед американських, коаліційних або комерційних кораблів не було", - йдеться в повідомленні.

Штати заявляють, що удари по об'єктах хуситів були діями, необхідними для захисту свободи судноплавства та безпеки міжнародних вод.

З середини листопада минулого року пов'язані з Іраном бойовики хусити неодноразово запускали безпілотники і ракети по міжнародному комерційному судноплавству в Червоному морі, заявляючи, що діють на знак солідарності з палестинцями та виступають проти військової кампанії Ізраїлю в Секторі Гази.

Атаки повстанців порушили глобальне судноплавство, змусивши компанії переходити на довші і дорожчі маршрути. Сполучені Штати і Велика Британія вже завдавали ударів по об'єктах хуситів у відповідь, однак це не зупинило бойовиків. 

Источник материала
Поделиться сюжетом