12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Адмірал НАТО розповів, звідки Альянс очікує удару Росії
Адмірал НАТО розповів, звідки Альянс очікує удару Росії

Адмірал НАТО розповів, звідки Альянс очікує удару Росії

Північноатлантичний альянс готується до потенційного прямого зіткнення з Росією. Голова військового комітету НАТО адмірал Роберт Бауер каже, що Альянс зараз чимдалі краще розуміє – мир не дається задарма. Про це він розповів в інтерв’ю Тсн.ua.

«Відтак ми мусимо більше інвестувати в наші Збройні сили. Внаслідок російських дій в Грузії 2008 року, в Криму, Луганській та Донецькій областях 2014 року, а потім повномасштабного вторгнення 2022-го – ми більше не розглядаємо Росію як партнера. Тепер Росія для нас – загроза. Це результат її власних дій», – зазначив адмірал.

Роберт Бауер наголосив, що НАТО тепер готується відбивати дві загрози: від Росії і терористичних угруповань.

«Але я не стану робити припущень, де саме можуть статися ці напади, бо ми в Альянсі розуміємо дедалі краще: справа не тільки в нашому Східному фланзі, який географічно наближений до Росії. Російські збройні сили де факто – навколо нас. Вони на далекій півночі в Арктиці, вони в Атлантичному океані – себто на заході від нас, вони на півдні, в Африці, вони в Середземномор’ї, вони в Чорному морі, і так – вони на сході. Але ще – вони в космосі. А також існує кіберзагроза. Тому для нас максимально важливо бути пильними, дивитися на 360 градусів, скрізь: на суші, на морі, в повітрі, в космосі і в Інтернеті», – зазначив голова військового комітету НАТО.

Він додав, що робота НАТО – готуватися до конфлікту.

«Але найважливіше – якщо ми покажемо, що ми сильніші і здатні захистити себе – наші суперники подумають двічі чи тричі перед тим, як нападати. Стримування – все ще мета нашої гри. Ми не хочемо війни, але звісно ж, якщо дійде до війни – треба бути готовим перемагати», – резюмував Бауер.

До слова, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив, наразі Україна не розглядає введення військ Північноатлантичного альянсу в країну, адже для цього щонайменше потрібне відповідне рішення. 

Раніше міністр закордонних справ і віцепрем’єр Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ НАТО в Україну було б помилкою, адже це означатиме загрозу Третьої світової війни. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны