Відтепер підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон Укрпоштою безкоштовно
Відтепер підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон Укрпоштою безкоштовно

Відтепер підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон Укрпоштою безкоштовно

Після набрання чинності норми про збільшення неоподаткованого ліміту на посилки за кордон до €1 тис юрособи та ФОПи зможуть оформлювати такі відправлення на сайті Укрпошти безкоштовно. Про це в Телеграмі повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

«Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад €150, привіт, бюрократія та морока – оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера – ні доступу, ні розуміння, як це зробити вірно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації, в середньому, коштувало ₴1 500 - ₴2 500», – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456, який серед іншого врегулював питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України, до €1 тис. Дані зміни стануть в пригоді тим вітчизняним виробникам, які торгують за кордон через власний сайт чи маркетплейс типу Etsy, Amazon, eBay чи Shopify.

«Як тільки Кабмін оновить постанови (2-3 місяці), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті Укрпошта. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно», – наголосив Смілянський.

До слова, компанія «Укрпошта» до 10-річчя війни з Росією та до другої річниці повномасштабного вторгнення підготувало спеціальний поштовий блок «І буде весна!».

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны