Ви точно неправильно готували моркву! Як перетворити її на справжню смакоту: легкий спосіб
Ви точно неправильно готували моркву! Як перетворити її на справжню смакоту: легкий спосіб

Ви точно неправильно готували моркву! Як перетворити її на справжню смакоту: легкий спосіб

Всі ми вже звикли, що морква набуває достатньо "сумного" зовнішнього вигляду після термічної обробки. Але, як виявилось, це трапляється через неправильні методі її приготування.

Як посмажити моркву так, щоб вона не втратила свою користь, та набула красивого вигляду, розбирався Mirror, завдяки експертці Розмарі Гілл з Milk Street Kitchen.

Який жир використовувати

За словами Гілл, більшість людей неправильно підходять до приготування моркви ще з першого кроку. Під час смаження моркви вона радить використовувати відразу два види жирів, а саме олію та оливкову олію, змішати у рівних пропорціях. Після приготування у двох жирах, морква стане солодшою та отримає неймовірний горіховий аромат.

Як правильно нарізати моркву

 Найкраще моркву нарізати на продовгуваті повздовжні шматки. Таким чином вона краще триматиме форму а також матиме більше площу для карамелізації у двох видах олії, про які говорилось вище.

Що додати до моркви для кращого смаку

Якщо ви бажаєте, щоб морква, приготовлена на кухні, мала вигляд та смак, ніби вона була зроблена у ресторані, варто під час її смаження додати декілька шматків апельсину. Цитрус допоможе розкритись всім смакам моркви.

Коли додавати спеції

Спеції до моркви слід додавати лишень тоді, коли овоч пройде вже половину шляху до готовності. Саме тоді спеції зможуть не тільки повністю розкрити свій смак, але й ідеально доповнити смак карамелізованої у двох видах жирів моркви.

Також на OBOZ.UA є й інші корисні поради:

  • Як нанести глазур на паску так, щоб вона не розтікалася
  • Що категорично не можна зберігати в холодильнику
  • Як правильно готувати рис, щоб він був смачним і не склеювався
Источник материала
Поделиться сюжетом