Зеленський провів спільний іфтар із представниками мусульманської спільноти України. Фото і відео
Зеленський провів спільний іфтар із представниками мусульманської спільноти України. Фото і відео

Зеленський провів спільний іфтар із представниками мусульманської спільноти України. Фото і відео

Президент України Володимир Зеленський разом з українськими військовими, які сповідують іслам, а також з лідерами Меджлісу кримськотатарського народу та представниками мусульманської спільноти й духовенства взяв участь в іфтарі. Це обрядова вечеря, розговіння, яке проводиться під час Рамадану – священного місяця для мусульман.

Захід відбувся на території Духовного управління мусульман Криму. Про це повідомив сайт президента України та сам Володимир Зеленський у Telegram.

У лавах ЗСУ воюють тисячі воїнів-мусульман, для яких це вже третій Рамадан, який вони зустрічають в окопах. Сьогоднішній іфтар став продовженням традиції, започаткованої на державному рівні главою держави минулого року.

"Торік ми започаткували нову традицію – саме так разом відзначати священний Рамадан. І політичне керівництво нашої держави, і військове командування, і представники нашої української мусульманської спільноти, і Меджліс кримськотатарського народу, і дипломатичний корпус – усі разом. Я дуже радий, що сьогодні ми в такому самому складі разом тут. Єдність завжди важлива. Тим більше єдність важлива, коли життя затьмарене війною й ударами зла", – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що цьогоріч Рамадан почався 11 березня, і за весь цей час для української мусульманської спільноти і для українців загалом не було жодного спокійного й безпечного дня без російського терору.

"Для Путіна немає нічого святого і цінного – йому все одно, кого наражати на страждання і яку віру нищити, бо він сам вірить лише в насильство. І він повинен програти – обовʼязково. Саме це забезпечують усі наші люди разом – кожен, хто докладає зусиль заради спільного блага", – наголосив президент. 

Під час іфтару Володимир Зеленський  відзначив воїнів-мусульман у складі Сил оборони України, які захищають нашу державу та наближають звільнення українських територій.

Як повідомляв OBOZ.UA, 7 квітня 2023 року президент України Володимир Зеленський взяв участь в іфтарі разом з військовослужбовцями-мусульманами, представниками дипкорпусу та Меджлісу кримськотатарського народу. Він повідомив, що це стане початком нової традиціїпід час священного для мусульман місяця Рамадан. Зеленський заявив, що Україна обовʼязково звільнить Крим від російських загарбників. Наші воїни очистять півострів, на який зайшло зло під російськими триколорами.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом