19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Илон Маск проиграл судебный иск против критиков платформы X
Илон Маск проиграл судебный иск против критиков платформы X

Илон Маск проиграл судебный иск против критиков платформы X

Мільярдер Ілон Маск програв судовий позов проти організації, що стежить за мовою ворожнечі. Бізнесмену не сподобалося, що соціальну платформу X (раніше Twitter) звинуватили в продукуванні хейту.

Судовий позов Ілона Маска – що відомо

Компанія X Corp, яка належить одіозному підприємцю, подала до суду на Центр протидії цифровій ненависті за те, що організація критикувала соцплатформу. В корпорації вирішили, що це зашкодить іміджу X і відлякає рекламодавців.

– X Corp порушила цю справу, щоби покарати Центр протидії цифровій ненависті за критику, щоби в інших не виникло бажання робити подібні дослідження. Напрошується висновок, що компанія більше стурбована самою публікацією, ніж методами збору даних центру, – зазначив окружний суддя Сан-Франциско Чарльз Брейер.

У своїй заяві компанія Маска наголосила, що планує подати апеляцію. Тим часом його опоненти святкують перемогу. Юристка групи Роберта Каплан акцентувала що підприємець “не може підпорядкувати верховенство закону своїй волі”.

Зараз дивляться

Вплив рішення суду на Ілона Маска

Це рішення є ударом для бізнесмена, що протягом багатьох років позиціював себе як поборника свободи слова. Проте після того, як він купив Twitter, то зіткнувся з критикою за звільнення працівників, що боролися з дезінформацією. Правозахисні групи закидали йому зростання шкідливих і образливих постів на платформі.

Ілону Маску та X доводилося стикатися й з іншими судовими позовами, включно із претензіями з боку колишніх топменеджерів Twitter та постачальників.

Теги по теме
Суд Илон Маск
Источник материала
Поделиться сюжетом