Ніколи так не робіть: які помилки у макіяжі гарантовано додають віку
Ніколи так не робіть: які помилки у макіяжі гарантовано додають віку

Ніколи так не робіть: які помилки у макіяжі гарантовано додають віку

Кожна жінка прагне зберегти свою красу та молодість і макіяж може стати вірним союзником у цій справі. Завдяки правильному підбору кольорів та технік нанесення можна підкреслити переваги обличчя та сховати дрібні недоліки.

Однак часто в гонитві за красою, жінки роблять неочевидні, але суттєві помилки, які додають віку. Про них детальніше розповіла експертка з краси Ханна Бетс для Daily Mail.

Ефект маски

Прагнення до бездоганної шкіри зрозуміло, але товстий шар тонального крему та штучне контурування може підкреслити зморшки, тьмяність та інші недоліки.

Тому однією з найбільш кричущих помилок, на думку експертів, є "ефект маски". Це явищем характеризується важким нанесенням макіяжу, який приховує природні риси обличчя та може різко додати віку. Тому варто використовувати легкі та природні кольори та текстури.

Замініть чорну підводку на коричневу, змішайте тональний крем зі зволожувальним, для більш легкого покриття, та відмовтеся від бронзера. Спочатку вам може здатися, що макіяж буде недостатнім, але насправді він буде виглядати природньо та легко.

Матове покриття

Дорослим жінкам часто радять уникати блиску в своєму макіяжі. Але молода та здорова шкіра зазвичай має природній блиск, тому щоб виглядати краще варто його підкреслити.

Перед нанесенням тонального крему обов’язково використовуйте SPF. Поки він ще повністю не ввібрався, нанесіть легке покриття та додайте обличчю об’єму за допомогою хайлайтера.

Тонкі брови

Тонкі брови знову повертаються в моду, але вони все ще є не найкращим вибором для тих, хто намагається виглядати молодше. З віком у кожної людини брови починають бути більш рідкими та тонкими, тому якщо ви не хочете додати собі декілька років, то не вищипуйте їх надто сильно, та заповніть олівцем для брів всі прогалини між волосинами.

Застарілі техніки

Класичний стандартний макіяж може бути надто нудним, застарілим та розкриє ваш вік. Щоб залишатися в тренді та випромінювати впевненість потрібно спостерігати за молоддю, змінюватися та змінювати свій макіяж.

Не цурайтеся експериментів і досліджень. Використовуйте нові тренди, бренди та техніки, щоб ваш образ залишався яскравим і живим.

Дешеві продукти

Усі ми неодмінно помітили, наскільки сильно і швидко зростають ціни на все і косметичні засоби не є виключенням. Але це не привід купувати дешеву та неякісну продукцію, яка погано вплине на стан вашої шкіри.

Завжди можна знайти більш бюджетні аналоги звичним для вас засобам. Або почніть купувати якісну косметику, але в меншій кількості.

Раніше OBOZ.UA публікував поради щодо макіяжу для жінок 50+.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом