Скільки потрібно викласти за iPhone 15 у різних країнах: рейтинг та ціна в Україні
Скільки потрібно викласти за iPhone 15 у різних країнах: рейтинг та ціна в Україні

Скільки потрібно викласти за iPhone 15 у різних країнах: рейтинг та ціна в Україні

Щоб купити iPhone 15 на 128 ГБ у різних країнах світу потрібно заплатити від 741 до 1729 доларів. В Україні ціна iPhone 15 із такими становить 37 тис. грн, тобто близько 948 доларів в еквіваленті. Це ставить Україну на сьоме місце із 30 в рейтингу дешевизни iPhone 15 (у доларовій ціні).

Дослідження цін на iPhone 15 128 ГБ провели в World of Statistics, не включивши до списку Україну. OBOZ.UA провів додаткові розрахунки та додав до нашу країну рейтингу.

Таким чином, Україна в рейтингу опинилася між ОАЕ та Південною Кореєю. У цих країнах вартість нового iPhone складає 926 та 950 доларів відповідно.

Найдорожче смартфон коштує у Бразилії та Туреччині. Там за iPhone 15 128 ГБ потрібно заплатити 1468 та 1729 доларів в еквіваленті.

Чому ціни на iPhone такі різні

Ще в 2016 році компанія Apple пояснювала, що встановлює ціни на продукцію за кордоном з урахуванням цілого ряду факторів, таких як "курси валют, місцеве імпортне законодавство, ділова практика, податки та вартість ведення бізнесу". "Ці фактори змінюються від регіону до регіону і з часом, тому міжнародні ціни не завжди можна порівняти з пропонованими роздрібними цінами в США", – заявляли в Apple.

Зокрема, ціна відрізняється в різних країнах через те, що в кожній країні свої податки та дистриб'ютори. Наприклад, у Європі ПДВ вже включено у вартість, у той час як у США та багатьох країнах Азії додаткові збори додаються після покупки.

Ставка податку залежить штату, зазвичай, від 2,9% до 7,25%. Якщо купувати iPhone 15 у Вашингтоні зі ставкою 6%, то гаджет коштуватиме вже не 799 доларів, а 846,9 долара. Звичайно, це все ще дешевше, ніж у ЄС, ну тут слід враховувати й мита, які сплачуються при ввезенні на територію Європи.

Крім того, компанія Apple за допомогою ціноутворення захищається від різких коливань валют. Ймовірно, саме з цієї причини iPhone у Туреччині настільки дорогий – ліра дуже нестабільна валюта.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна стала лише третьою в Європі та сьомою країною у світі, в якій з'явилася функція від Apple Tap to Pay. Вона дозволяє підприємцям використовувати iPhone як повноцінний платіжний термінал.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом