19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За підтримку режиму Асада під санкції потрапив віцепрезидент банку РФ
За підтримку режиму Асада під санкції потрапив віцепрезидент банку РФ

За підтримку режиму Асада під санкції потрапив віцепрезидент банку РФ

У санкційному списку фігурує й російська компанія СТГ Логістик, яка підписала 50-річний контракт з урядом Сирії.

США запровадили санкції проти осіб, які підтримують режим диктатора Башара аль-Асада, до санкційного списку потрапив представник російської банківської системи. Про це у вівторок, 26 березня, пресслужба Міністерства фінансів США.

Зазначається, що запроваджено санкції щодо 11 фізичних та юридичних осіб, які підтримують режим сирійського диктатора Башара Асада і сприяють незаконним фінансовим переказам і торгівлі наркотиками, а також експорту сирійських товарів.

Повідомляється й про те, що Сирія стала провідним виробником і експортером каптагону – стимулятора амфетамінового ряду, який викликає сильну залежність і продається на Близькому Сході й у Європі.

Під санкційні обмеження потрапи, зокрема, віцепрезидент банку Російська фінансова корпорація Олексій Макаров. У списку фігурує й російська компанія СТГ Логістик, яка підписала 50-річний контракт з урядом Сирії.

Заступник міністра фінансів з питань закордонних справ Брайан Нельсон повідомив, що режим Асада продовжує використовувати різні схеми для ухилення від санкцій і веде репресії проти своїх громадян.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що великі банки Китаю перестали приймати платежі у юанях з Росії.

Раніше головний для імпортерів із РФ китайський банк Chouzhou Commercial повідомив клієнтів про припинення операцій із Росією та Білоруссю, незалежно від платіжної системи.



Теги по теме
Россия Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом