У Кривому Розі врятували їжачка, який опинився у вогняній пастці
У Кривому Розі врятували їжачка, який опинився у вогняній пастці

У Кривому Розі врятували їжачка, який опинився у вогняній пастці

У Кривому Розі рятувальники врятували маленького їжачка, який опинився у центрі пожежі на відкритій місцевості. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

- Їжачок намагався врятуватися від вогню їжачок намагався втекти від вогню - горіла суха рослинність і, мабуть, його будинок! Ті, хто прибув на місце події, вчасно побачили тварину і винесли вогняної пастки!, - йдеться в повідомленні.

У ДСНС розповіли, що з потеплінням значно зросли випадки загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях. За останню добу було зафіксовано 122 пожежі на площі майже 70 гектарів, до гасіння яких довелося залучити близько 550 рятувальників та 126 одиниць техніки для їх гасіння.

Також рятувальники зазначили, що з початку року у природних екосистемах сталося понад 6,2 тисячі пожеж на площі 3,7 тисячі гектарів. Вони нагадали, що спалювання сухої рослинності становить загрозу не тільки для людей та житла, а й для флори та фауни. За такі дії передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафів від 3060 до 6120 гривень.

  • 10 березня у Харкові підліток гуляв зі своїм собакою біля водосховища, коли пес провалився у крижаний пролом. Рятувальники прибули на місце, дістали собаку з води та повернули її господареві на берег.
  • 7 березня під час рятувальних робіт після таки російських військових на місто Вовчанськ співробітники ДСНС врятували кота зі зруйнованого будинку. Тварина була під завалами і диво було не розчавлено балкою перекриття. Рятувальники підняли конструкцію та витягли тварину.
  • 2 березня внаслідок пожежі, викликаної ракетним обстрілом з боку РФ, у житловому будинку в Солом'янському районі Києва, рятувальники евакуювали як мешканців, так і їхніх домашніх тварин.
Теги по теме
ГСЧС
Источник материала
Поделиться сюжетом