Буковина приймає евакуйованих жителів Сумщини
Буковина приймає евакуйованих жителів Сумщини

Буковина приймає евакуйованих жителів Сумщини

Буковина продовжує підтримувати громадян, яким довелося залишити свої домівки через постійні російські обстріли.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, передає Укрінформ.

“Сьогодні до нас прибули 23 жителів Сумщини — 10 дорослих та 13 дітей. За моїм дорученням, з евакуаційного потяга їх зустріли працівники Чернівецької ОВА. А також представники партнерських громадських організацій”, - поінформував Запаранюк.

За його словами, евакуйовані сімʼї проживатимуть у прихистку в селі Круглик Хотинської громади. У приміщенні, де проживатимуть евакуйовані сім’ї, за кошти обласного бюджету зробили ремонт. Усі мешканці закладу будуть забезпечені продуктами та всім необхідним.

Запаранюк наголосив, що загалом від початку війни Буковина прийняла понад 100 тисяч українців. Нині в області проживає 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб. У 74 закладах є понад 3 300 місць для тимчасового проживання людей, зараз з них зайняті майже 2 700.

“У разі потреби, Буковина готова приймати евакуйованих жителів як Сумщини, так й інших регіонів України”, - додав начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, із Великописарівської громади Сумської області евакуювали в Чернівецьку область 10 дорослих і 13 дітей, серед яких і місячне немовля.

Теги по теме
Черновцы Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны