Наступ росіян під Авдіївкою: генерал Годжес розповів, чого чекати далі
Наступ росіян під Авдіївкою: генерал Годжес розповів, чого чекати далі

Наступ росіян під Авдіївкою: генерал Годжес розповів, чого чекати далі

Армія РФ не може просуватися у напрямку великих міст

Російські окупанти не мають великих успіхів на фронті. Зокрема, вони не можуть закріпитись під Авдіївкою на Донеччині. На даний момент вони лише користуються затримкою допомоги для України з боку Заходу.

Про це заявив колишній командувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в ефірі "Громадського радіо". Він зазначив, що армія РФ веде війну на виснаження.

"Справді, у росіян є нетренована маса, через використання якої у них такі величезні втрати, тому що вони просто штовхають людей у м’ясорубку, і у них є артилерійські боєприпаси. Вони ведуть застарілу війну на виснаження, намагаються задушити українських захисників масою". це триватиме. Але це відрізняється від прориву", — заявив Годжес.

Військовий вважає, що окупанти не мають відповідної мобільної групи, щоб просуватися у напрямку великих міст.

"Я не бачу у них великого мобільного угрупування, яке могло б закріпити їх наступ під Авдіївкою, яке могло б просунутися у напрямку Харкова, Києва чи інших великих міст, як це робила стара радянська доктрина з оперативно-маневреними групами. Щоб підготовлені бронетанкові з’єднання могли я не впевнений, що у них вона є, навіть якщо вони продовжуватимуть досягати успіхів на тактичному рівні... Звичайно, я можу помилятися, але я не бачив доказів того, що у них таке велике з’єднання, яке могло б це зробити", — наголосив він.

Раніше " Телеграф " розповідав про те, що у ЗСУ прокоментували "неіснуючу" лінію оборони в районі Авдіївки. Дмитро Ліховий заявив, що всі, хто так каже, насамперед зневажають українських військових.

Російські окупанти після захоплення Авдіївки не закінчили свого наступу. Однак Силам оборони вдалося зупинити його.

Источник материала
Поделиться сюжетом