20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Від паркомісць до торгових центрів: стало відомо, скільки нерухомості росіян під контролем держави
Від паркомісць до торгових центрів: стало відомо, скільки нерухомості росіян під контролем держави

Від паркомісць до торгових центрів: стало відомо, скільки нерухомості росіян під контролем держави

Україна є піонером у сфері роботи з підсанкційними об’єктами

Фонд державного майна України має у своєму управлінні понад сім сотень підсанкційних об’єктів. Часткова їхня приватизація дозволить бюджету отримати понад 3 мільярди гривень.

Як розповів в інтерв’ю "Телеграфу" голова Фонду державного майна Віталій Коваль, йдеться про зовсім різну нерухомість та інше майно в різних куточках України.

"Якщо говорити про підсанкційні активи, які є у Фонді, то це найскладніша ділянка роботи. Тому що, по суті, Україна сьогодні є піонером у напрацюванні юридичних механізмів роботи з такими об’єктами", — сказав він.

За словами глави ФДМ, таких зараз 731 і не всі з них будуть приватизовані. Серед цих об’єктів є і паркувальні місця на Оболоні у Києві та пакет акцій в Ocean Plaza в Одесі.

"Підприємства, які знаходяться в управлінні Фонду, займаються економічною діяльністю у 618 напрямках. З 731 об’єкта не всі будуть приватизовані, деякі будуть передані силам оборони. Наприклад, авто. Ми зараз готуємо список для передачі, тому що не бачимо сенсу в окремому продажу цього майна", — додав він.

Водночас Коваль зазначає, що після продажу всіх цих об’єктів до бюджету надійде понад 3 мільярди гривень.

Більше на тему читайте у повній версії інтерв’ю "Телеграфа": Кому потрібен готель "Україна"? Що з великою приватизацією та орендою держземель? Інтерв'ю з головою ФДМ Віталієм Ковалем

Як повідомлялося раніше, Вищий антикорупційний суд України конфіскував київські квартири російського дизайнера, блогера та пропагандиста Артемія Лебедєва.

Теги по теме
Украина Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны