Виробник смартфонів Xiaomi вирішив кинути виклик Tesla
Виробник смартфонів Xiaomi вирішив кинути виклик Tesla

Виробник смартфонів Xiaomi вирішив кинути виклик Tesla

Китайський виробник електроніки Xiaomiвиходить на ринок електромобілів із новою моделлю Speed Ultra 7 (SU7).

Хоча автомобілями ця фірма раніше не займалася, там розраховують на неабиякий інтерес до її авто з боку нинішніх клієнтів, особливо тому, що SU7 буде оснащена тією самою операційною системою, що й інша продукція Xiaomi, пише Бі-бі-сі.

Ціна нового автомобіля базової комплектації становитиме близько $29 тис. Покупцям запропонують 9 кольорів кузова і спеціальні опції, такі як симулятор звучання спорткара, караоке і вбудований холодильник. Потенційно виробник зможе випускати до 200 тис. машин на рік.

У найближчі 10 років Xiaomi має намір інвестувати у виробництво електромобілів $10 млрд.

На презентації SU7 засновник і гендиректор компанії Лей Цзюнь заявив, що поставив на карту свою репутацію, кинувши виклик найбільшому китайському виробнику електромобілів - BYD, а також засновнику Tesla Ілону Маску. За словами Лея, нову SU7 можна порівнювати з Model 3.

Ринок електромобілів

Китай є найбільшим світовим ринком електрокарів. У країні зареєстровано вже 129 виробників електромобілів, однак лише 20 із них змогли отримати частку в один або більше відсотків місцевого авторинку.

Лідером у сфері виробництва електромобілів і головним конкурентом Tesla є китайська BYD, якій належить майже 33% ринку.

Що випускає Xiaomi

Ця фірма виробляє мобільні телефони, ноутбуки та інші електронні пристрої й посідає третє місце у світі з продажу смартфонів.

Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом