12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Це не претензія до партнерів: Сирський пояснив залежність наступу ЗСУ від підтримки
Це не претензія до партнерів: Сирський пояснив залежність наступу ЗСУ від підтримки

Це не претензія до партнерів: Сирський пояснив залежність наступу ЗСУ від підтримки

Збройні сили України під час звільнення окупованих територій Харківської області могли б досягнути більших успіхів – для цього бракувало ресурсів.

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю Укрінформу пояснив важливість допомоги, яку надають західні союзники та партнери.

Сирський про просування ЗСУ і допомогу партнерів

Головком висловив вдячність усім західним союзникам за підтримку у вигляді зброї та боєприпасів, без яких неможливо воювати, водночас зауважив, що було б добре, якби ця допомога надходила швидше і в достатній кількості.

Зараз дивляться

– Варто визнати: ми не змогли досягнути більшого успіху під час Харківського наступу, тому що нам не вистачило ресурсів. Відсутність ресурсів та необхідної кількості боєприпасів дозволила росіянам глибоко закопатися в землю на Півдні України, у Запорізькій області, і штурм цих позицій, без ефективної підтримки з повітря, вартував нам людських втрат і техніки, – наголосив Сирський.

Він також запевнив, що Сили оборони зберегли б свої позиції в Авдіївці за наявності достатньої кількості передусім засобів ППО та артснарядів.

– Це – не претензія, а констатація факту. Я вірю, що наші союзники вже усвідомили, з ким мають справу в Росії, і дуже хотіли б бачити наш успіх у боротьбі з ворогом. Нам не вистачає зброї, все інше ми спроможні зробити самі… Для ефективного планування операцій нам потрібна передбачуваність такого постачання, – підсумував головком ЗСУ.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 765-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Фото: Military Media Center

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Харьковская область Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом