ЗСУ сповільнили наступ РФ під Авдіївкою, але багато залежить від допомоги США – ISW
ЗСУ сповільнили наступ РФ під Авдіївкою, але багато залежить від допомоги США – ISW

ЗСУ сповільнили наступ РФ під Авдіївкою, але багато залежить від допомоги США – ISW

Cили оборони України сповільнили темпи просування військ РФ на захід від Авдіївки після захоплення міста 17 лютого. На інших ділянках фронту, за оцінками аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), окупантам вдалося досягли лише незначних тактичних успіхів.

Наступ РФ під Авдіївкою сповільнився: що необхідно для стримування

– Наразі Україна не дозволяє російським військам досягти значних тактичних успіхів уздовж усієї лінії фронту, але подальші затримки з наданням безпекової допомоги з боку США, ймовірно, збільшать загрозу російського оперативного успіху, – вважають в ISW.

Водночас аналітики зауважують, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть підтримувати темпи наступальних операцій протягом весни 2024 року, незважаючи на складні погодні та ландшафтні умови, щоб скористатися нестачею у ЗСУ матеріальних засобів до прибуття очікуваної обмеженої західної допомоги.

Зараз дивляться

– Російські війська також, ймовірно, мають на меті змусити Україну витрачати матеріальні засоби, які вона могла б накопичити для оборонних зусиль цього літа і можливих контрнаступальних операцій пізніше в 2024-го або 2025 року, – підсумували аналітики ISW.

Напередодні президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS News заявив, що протягом зими та стабілізувати оперативну ситуацію.

Водночас, за його словами, вони не готові до відбиття нового наступу РФ, який передбачається у травні або червні.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 765-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом