Законопроєкт про протидію домашньому насильству готовий до ухвалення - МВС
Законопроєкт про протидію домашньому насильству готовий до ухвалення - МВС

Законопроєкт про протидію домашньому насильству готовий до ухвалення - МВС

Законопроєкт, який посилить відповідальність за вчинення насильства стосовно жінок і домашнє насильство, незабаром винесуть на розгляд до Верховної Ради для ухвалення в цілому.
Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ, передає Укрінформ.

Законотворці ініціювали зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (законопроєкт № 8329). Це пов'язано із ратифікацією Стамбульської конвенції.

Проєкт закону ухвалили за основу 22 листопада 2023 року. Незабаром його внесуть на розгляд народним депутатам для ухвалення в цілому.

У 2023 році Національна поліція України зареєструвала на 20% більше, ніж у 2022 році, фактів домашнього насильства, підкреслили в МВС.

Упродовж лише двох місяців 2024 року в Україні зареєстровано на 56% більше кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. Спостерігається і динаміка росту серед адміністративних правопорушень - на 21% більше, ніж у 2023 році.

Тому законопроєктом № 8329 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція)” пропонується посилити відповідальність за вчинення домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 червня 2022 року ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію).

Стамбульська конвенція - міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства, відкрита для підписання 11 травня 2011 у Стамбулі (Туреччина). Метою конвенції є запобігання насильству, захист постраждалих і запобігання безкарності злочинців.

Теги по теме
Украина МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом