Маломуж про загрозу втрати Часового Яру: "Це дуже важлива точка"
Маломуж про загрозу втрати Часового Яру: "Це дуже важлива точка"

Маломуж про загрозу втрати Часового Яру: "Це дуже важлива точка"

Біля Часового Яру тривають позиційні бої з переміщеними маневрами.

Російські окупанти атакують і наближаються в напрямку Часового Яру Донецької області. Втрата міста буде "негативним сигналом" для ЗСУ.

Про це заявив генерал армії у відставці, екскерівник Служби зовнішньої розвідки і військовий експерт Микола Маломуж, передає "Еспресо".

Він наголосив, що Часів Яр є надзвичайно важливою точкою для ЗСУ.

"Командири одного з підрозділів, які знаходяться у цьому секторі, доповіли, що зараз тривають важкі бої. Але росіяни не захопили Часів Яр повністю. Там тривають позиційні бої з переміщеними маневрами. Українські війська проводять різні операції, щоб нейтралізувати зусилля ворога. Часів Яр є надзвичайно важливою точкою для ЗСУ. Думаю, ми будемо її утримувати далі. В крайньому разі, якщо ЗСУ відійдуть на інші позиції, то залишать вогневий контроль за цим сектором", – сказав Маломуж.

За його словами, для Сил оборони взяття окупантами Часового Яру буде негативним сигналом. Адже там є панівні висоти, які дають можливість ворогу обстрілювати багато секторів у напрямку Бахмута, і комунікаційні шляхи.

"Такий формат послаблює позиції в цьому регіоні. Але думаю, ЗСУ не дозволять ворогу вільно займати там позиції та проводити операції відносно стратегічних сил, які туди підтягнуті. Зараз триває боротьба за Часів Яр, в напрямку Андріївки, околиць Бахмуту, де ЗСУ зайняли більш вигідні позиції", – підсумував експерт.

Источник материала
Поделиться сюжетом