19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський у річницю звільнення Київщини: РФ доведеться віддати всі захоплені міста
Зеленський у річницю звільнення Київщини: РФ доведеться віддати всі захоплені міста

Зеленський у річницю звільнення Київщини: РФ доведеться віддати всі захоплені міста

Два роки тому українські війська увійшли до міст і сіл, в яких чинили воєнні злочини російські загарбники. Це Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун та інші.

З нагоди цієї дати українці вшановують силу всіх воїнів Сил оборони, хто здійснив той героїчний подвиг, першим побачив результати звірств окупантів.

Про це сказав президент Володимир Зеленський, звернувшись до народу 31 березня.

Зараз дивляться

– Ми дякуємо всім, хто тоді вистояв, зараз б’ється, працює і обов’язково принесе волю всій нашій землі, кожному місту, кожному селу України. Тим, що Росія тимчасово зайняла, але їй доведеться їх повернути українцям. Наші люди, наш дух, наша сила забезпечать це. Українці будують, а не руйнують. Рятують життя, а не лізуть до іншого неситим оком, як Москва, – пояснив глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна обов’язково здобуде перемогу. Головне – не втрачати надію та вірити в себе, не втрачати жодного дня, коли можна допомогти Силам оборони захищати рідну землю.

– Тому встала Україна і розвіє темряву неволі. Я дякую всім, хто допомагає! Дякую всім, хто з Україною та в Україні! Дякую нашим воїнам, – сказав український гарант.

За підсумками свого недільного звернення президент особливо виділив бригади, які показали високі результати у битвах минулого тижня. Це 95, 79 десантно-штурмова бригада, а також 44 та 55 артилерійські бригади.

Теги по теме
Владимир Зеленский Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом