У США описали ймовірний сценарій ядерної війни
У США описали ймовірний сценарій ядерної війни

У США описали ймовірний сценарій ядерної війни

Американська журналістка, письменниця і фіналіст Пулітцерівської премії 2016 року Енні Якобсен описала ймовірний сценарій ядерної війни у своїй новій книзі, яка так і називається: "Ядерна війна: сценарій".

Як пише The Guardian, сценарій ґрунтується на відомих фактах, що стосуються світових ядерних арсеналів, систем і доктрин. Усі ці факти є надбанням громадськості, але Якобсен вважає, що суспільство ігнорує їх, попри те (або через те), наскільки вони шокуючі.

Згідно з описаним у книзі сценарієм, Північна Корея, можливо, переконана в тому, що на неї ось-ось нападуть, завдає раптового ракетного удару по США, що змушує Вашингтон відповісти залпом із 50 міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) Minuteman III. Вони націлені на збройові об'єкти і командні центри Північної Кореї, але для того, щоб досягти намічених цілей, ракети повинні пролетіти над Росією, оскільки у них немає дальності, щоб використовувати будь-який інший маршрут.

"Прекрасно усвідомлюючи небезпеку прорахунку, президент США намагається зв'язатися зі своїм російським колегою. Але ці двоє чоловіків і країни, якими вони керують, не ладнають один з одним, і він зазнає невдачі. Що ще гірше, хитра російська супутникова система раннього попередження "Тундра" перебільшила масштаб американського залпу, і зі свого сибірського бункера російський президент віддає наказ про повномасштабний ядерний удар по США", - пише видання.

Окремо письменниця акцентує в книжці на тому, що у президента США було б кілька хвилин, щоб ухвалити рішення, якби американські системи раннього попередження сигналізували про напад, що наближається.

"Зрештою, тільки президенти можуть ухвалити рішення, і щойно воно буде ухвалене, ніхто не має права його блокувати. Це називається одноосібною владою, і це майже напевно найстрашніший факт у сучасному світі. Це означає, що кожен із жменьки людей здатний знищити світ за кілька хвилин, ні з ким не радячись", - пише The Guardian.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що днями Північна Корея заявила, що успішно випробувала твердопаливний двигун для своєї гіперзвукової ракети, яка має новий тип середньої дальності. Там заявили, що прогрес у розробці потужнішої ракети призначений для ударів по віддалених цілях Сполучених Штатів Америки в регіоні, передає The Washington Times.

Зазначалося, що гіперзвукова ракета є однією з багатьох високотехнологічних систем зброї, яку лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв презентувати 2021 року, щоб впоратися з "поглибленням ворожості з боку США".

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны