19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський про звірства у Бучі: Були свідченням того, що нікому не можна бути осторонь
Зеленський про звірства у Бучі: Були свідченням того, що нікому не можна бути осторонь

Зеленський про звірства у Бучі: Були свідченням того, що нікому не можна бути осторонь

У другу річницю звільнення Київської області від російських загарбників президент України Володимир Зеленський підняв пропор на флагштоку Меморіалу пам’яті захисників Бучанської громади, а також вручив почесні відзнаки міст – героїв України та державні нагороди військовослужбовцям.

– У цієї війни – глобальне значення. Це війна за право на існування для нашої держави та водночас за право на життя для кожної людини. За гідність для нашого народу і для кожного народу, який прагне своєї долі. Це війна за те, щоб ніхто не смів ставати звіром по відношенню до інших, – звернувся до присутніх голова держави.

Зеленський про звірства у Бучі

Він наголосив, що вбиті окупантами українці, чиї тіла лежали на вулицях Бучі, були свідченнями, що нікому у світі не можна залишатись осторонь цієї битви.

– Бо саме тут, в Україні, захищаючи наших людей, наше життя, нашу державу, людяність перемагає, – сказав він.

Зараз дивляться

Він наголосив, щоб розпочинати такі агресії проти інших, Росія спочатку знищила в собі мораль та зробила насильство й ненависть своєю ідеологією. За його словами, такі системи не зупиняються просто так, їх може зупинити лише сила та єдність, а також рішучість та розуміння – що саме вони хочуть знищити.

Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП

Зеленський подякував усім у світі, хто дійсно допомагає Україні боротися з російською агресією. За його словами, коли українські воїни вигнали російських окупантів із Бучі, Ірпеня, Бородянки та інших міст і громад Київщини, а потім із Сумщини, Чернігівщини, увесь світ побачив, що це – перемоги не лише української сміливості та зброї, а й людської моралі.

Глава держави вручив почесні відзнаки Місто – герой України міському голові Ірпеня Олександру Маркушину та начальнику Гостомельської селищної військової адміністрації Сергію Смалю.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українців, чиї життя забрали російські окупанти.

Теги по теме
Владимир Зеленский Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом