1500 пацієнтів щорічно: в Одесі відкрили друге відділення реабілітаційного центру Recovery
1500 пацієнтів щорічно: в Одесі відкрили друге відділення реабілітаційного центру Recovery

1500 пацієнтів щорічно: в Одесі відкрили друге відділення реабілітаційного центру Recovery

В Одесі відбулося відкриття вже другого відділення інноваційного реабілітаційного центру Recovery.

Національна мережа реабілітаційних центрів Recovery була заснована Віктором та Оленою Пінчуками у квітні 2023 року для допомоги Силам безпеки та оборони, які борються з ворогом із перших днів війни. Сьогодні проєкт налічує 11 центрів у різних куточках України.

Нове відділення в Одесі

Нове відділення в Одесі розраховане на прийом понад 1 500 захисників та захисниць щорічно.

Зараз дивляться

Порівняно з попереднім відділенням, нове має вдвічі більшу кількість ліжко-місць.

Палати обладнані за світовими стандартами комфорту та безпеки пацієнтів.

Весь простір безбар’єрний: широкі дверні отвори, відсутність порогів, протиковзка підлога, поручні в коридорах, інклюзивні туалети з простором, достатнім для людей на кріслах колісних.

У кожній палаті є багатофункціональні ліжка з електроприводом та зручні меблі. Вони також обладнані всім необхідним для реабілітаційного процесу.

Комплекс тренажерів та реабілітаційних пристроїв в одеському центрі охоплює весь спектр можливих функціональних порушень, зокрема спричинених мінно-вибуховими травмами, та допомагає відновлювати поранених на високому технологічному рівні.

Інноваційні можливості

У новому відділенні відкрито додатковий кабінет фізичної реабілітації. Він обладнаний інноваційними тренажерами та пристроями, які допомагають відновити фізичні функції та покращити рухові навички пацієнтів.

Заклад також оснащений додатковим реабілітаційним обладнанням: сходами з похилою рамою та стельовим підйомником для відновлення навичок ходьби, платформою-стабілізатором для корекції рівноваги та координації, а також системою реабілітації верхніх кінцівок з технологією віртуальної реальності та зворотним зв’язком з пацієнтом.

Засновники проєкту кажуть, що планують розширити мережу центрів Recovery до 16 закладів до кінця цього року, а на сьогодні їх кількість сягнула 11.

Источник материала
Поделиться сюжетом