10 квітня в США винесуть на голосування законопроект про допомогу Україні
10 квітня в США винесуть на голосування законопроект про допомогу Україні

10 квітня в США винесуть на голосування законопроект про допомогу Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що винесе на голосування свій законопроект про допомогу Україні “відразу після” канікул, які закінчуються 9 квітня, пише The Hill.

Туди, судячи з усього, впишуть надання допомоги Україні в кредит, про що раніше говорили республіканці (і відкидали в Україні).

За його словами, документ міститиме “деякі важливі нововведення”. Зокрема, він згадав виділення Україні допомоги в кредит і надання президенту повноважень конфіскувати заморожені російські активи і передати їх Україні для використання проти РФ.

“Знаєте, якщо ми зможемо використовувати конфісковані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, це просто чиста поезія. Навіть президент Трамп говорив про концепцію кредиту, згідно з якою… ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми налагоджуємо відносини, за яких вони зможуть повернути їх нам, коли прийде час”, – сказав Джонсон.

Він також сказав, що, прагнучи “вивільнити американську енергію”, він хоче “мати експорт природного газу, який допоможе перекрити фінансування військових зусиль Володимира Путіна там”.

Нагадаємо, що ще 12 лютого Сенат проголосував законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, але Джонсон не став виносити його на розгляд Палати представників.

Теги по теме
кредит
Источник материала
Поделиться сюжетом