19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Втратив ногу, але не волю до життя: у Франківську готують до протезування українського воїна
Втратив ногу, але не волю до життя: у Франківську готують до протезування українського воїна

Втратив ногу, але не волю до життя: у Франківську готують до протезування українського воїна

Фахівці Івано-Франківської обласної клінічної лікарні готують до протезування українського воїна, який втратив ногу в боях проти російських загарбників. Про це співробітники клініки повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Поранення під Бахмутом

– Андрій дістав поранення 3 грудня минулого року в селі Кліщіївка під Бахмутом унаслідок обстрілу з ворожого танка,- ідеться в повідомленні.

Після Дніпра та Києва у Франківську воїну лікували нирки, які не працювали після важкої травми, потім ногу. Сьогодні Андрій уже відновлюється. Двічі на день із ним займаються реабілітологи.

Зараз дивляться

Чоловік каже, що втрата ноги дуже вплинула на його звичний спосіб життя. Йому важко тримати рівновагу на одній нозі. А ще є відчуття, що втрачена нога все ще на місці.

– Важко з цим, але тримаюся. Хочу ходити. Хочу ходити в гори, в ліс, займатися спортом. І це якраз дає поштовх, – усміхається захисник.

В армії з 2013 року

Андрій в армії з 2013 року. У 2014 році перейшов на контракт. Починав службу в розвідроті, на посаді командира відділення. Оскільки мав вищу освіту та бажання стати офіцером, то у 2016 році його відправили на тримісячне навчання до Одеської військової академії. Після закінчення став командиром взводу роти снайперів.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, виконував завдання з коригування вогню артилерії, готував інших хлопців виконувати схожу роботу.

Радий, що залишився живим

Андрій зізнається, що радий, що залишився живим. Каже, що люди з протезами обмежені у своїх можливостях, але нічого – живуть. Триматися його надихають донька, племінниця, рідні.

Івано-Франківська ОКЛ

Теги по теме
Ивано-Франковск
Источник материала
Поделиться сюжетом