19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дрони, сумісність України з НАТО та нагородження військових: головне зі звернення Зеленського
Дрони, сумісність України з НАТО та нагородження військових: головне зі звернення Зеленського

Дрони, сумісність України з НАТО та нагородження військових: головне зі звернення Зеленського

За добу при президенті України відбулись наради щодо дронів та систем РЕБ на фронті, а також сумісності України з НАТО.

Крім того, були нагороджені відзнаками українські військові та рідні загиблих у війні Героїв.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками 1 квітня.

Зараз дивляться

Нарада щодо дронів

На початку звернення він нагадав, що провів довгу й детальну нараду з військовими та урядовцями щодо дронів та інших видів безпілотників – від FPV до ударних БпЛА, які завдають ударів по воєнному потенціалу Росії.

– Говорили сьогодні і про нюанси виробництва, і про підтримку та фінансування, про контракти, про необхідну гнучкість у визначенні пріоритетів. Саме те, чого вимагає війна, повинне вироблятися нашим оборонно-промисловим комплексом – стільки, скільки потрібно, так вчасно, як потрібно. Очевидно, що дрони в цій війні скажуть одне з вирішальних слів для перемоги, і це має бути українське слово, українські дрони, українська перемога, а отже, потрібно більше й більш ефективних українських безпілотників, – заявив він.

За словами президента, Україна може це забезпечити.

Також під час наради обговорювали і системи радіоелектронної боротьби (РЕБ).

– Ми зараз маємо відчутну кількість українських розробок, маємо достатньо велике бажання наших виробників зміцнити нашу оборону засобами РЕБ. Забезпечуємо державний ресурс, максимум необхідного і працюємо над комплексними рішеннями. Такими рішеннями, які дадуть потрібне прикриття всьому фронту, – сказав він.

Глава держави додав, що кожен в уряді та Силах оборони та безпеки України, хто відповідає за цей напрямок безпілотників, “чітко знає свої завдання”.

– Час, оперативність у виконанні завдань матиме вирішальне значення. І я дякую всім, хто працює на сто відсотків ефективно в цьому напрямі, – додав він.

Україна та НАТО

Також президент провів спеціальну нараду щодо роботи України з Північноатлантичним альянсом, а саме щодо питань сумісності та перспектив на 2024 рік.

– Усі наші міжнародники були, міністр оборони, міжнародна команда міністерства. Цей рік ставить перед відносинами між Україною та НАТО кілька фундаментальних питань. Зокрема, це стосується і саміту у Вашингтоні, і багатьох інших аспектів взаємодії. Тільки з Україною в Альянсі можна розраховувати на справжню безпеку у Європі, – наголосив він.

Нагородження військових

Також Володимир Зеленський розповів, що сьогодні у Білій залі Героїв України, що в Маріїнському палаці, вручив ордени Золота Зірка українським воїнам та рідним полеглих Героїв.

– Найкращі наші воїни, які відзначились у боях на Донеччині, Луганщині, Харківщині, на півдні нашої держави. Всюди, де Україна бореться за своє життя, за свою незалежність. Усюди, де наші люди проявляють найкраще, що є в українцях, – сказав він.

Глава держави додав, що пишається кожним українським воїном і людьми, які захищають Україну та роблять усе, щоб “нормальне життя було можливим попри російський терор”.

Теги по теме
Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом