19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За першим електричним Xiaomi вишикувалася черга на сім місяців
За першим електричним Xiaomi вишикувалася черга на сім місяців

За першим електричним Xiaomi вишикувалася черга на сім місяців

У першу добу з моменту старту продажів техногігант набрав майже 90 тисяч замовлень.

Китайський виробник смартфонів та «розумної» техніки минулого четверга запустив продажі свого першого автомобіля — електроседана SU7. Електрокар Xiaomi доведеться чекати від чотирьох до семи місяців.

Читайте також: Перший електромобіль від Xiaomi виявився значно дешевшим за Tesla Model 3

Первенець техногіганта, який виявився більш ніж удвічі дешевшим за Tesla Model S, викликав ажіотаж: за перші чотири хвилини надійшло 10 тисяч замовлень, а за добу — понад 88 тисяч. Бажаючі замовити електрокар зараз мають чекати приблизно півроку, попереджає Xiaomi.

У мобільному додатку Xiaomi Car, запущеному напередодні старту продажів, орієнтовний термін очікування базового SU7 становить 18-21 тиждень або 4-5 місяців. Це задньопривідний варіант з 299-сильним мотором, розгоном до сотні за 5,28 секунди і паспортним запасом ходу 700 кілометрів. Вартість такого седана – 215 900 юанів ($30 тисяч).

Для дорожчого SU7 Pro термін очікування такий самий, а топовий SU7 Max c 673-сильною двомоторною установкою доведеться чекати вже 27-30 тижнів (6-7 місяців). З місця до 100 кілометрів на годину SU7 Max розганяється за 2,78 секунди та проїжджає до 800 кілометрів на повному заряді батареї ємністю 101 кіловат-годину. Ціна - 299 900 юанів, ($42 тисячі).

Xiaomi випустила седан у напружений час: конкуренція на ринку продовжує зростати, і компанії ведуть цінові війни, намагаючись залучити клієнтів на тлі величезної різноманітності. До прибуття серйозного суперника марка Aito, що підтримується Huawei, ввела великі знижки на позашляховики M7, Xpeng - на флагманський електрокар G9. Нові пільги та субсидії підготувала Chery.

Теги по теме
Новости Xiaomi
Источник материала
Поделиться сюжетом