Чому росіяни не скористалися падінням Авдіївки: Годжес вказав на проблеми окупантів
Чому росіяни не скористалися падінням Авдіївки: Годжес вказав на проблеми окупантів

Чому росіяни не скористалися падінням Авдіївки: Годжес вказав на проблеми окупантів

Колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес виступив на подкасті. Він прокоментував ситуацію щодо тимчасової окупації Авдіївки росіянами.

Що сказав американський офіцер

Бен Годжес заявив, що окупанти не можуть повною мірою скористатися взяттям Авдіївки. Він пояснив це відсутністю у росіян відповідних спроможностей.

Авдіївка впала 5 тижнів тому, а росіяни не змогли з цього скористатись, бо не мають спроможності,
– сказав генерал-лейтенант.

Годжес вказав на те, що оглядачі багато говорять про нестачу боєприпасів в Україні, втрати серед військових та втрату Авдіївки, однак вони не так часто кажуть про справжні проблеми Росії зі своїм військом.

Говорячи про переваги окупантів у снарядах, офіцер армії США зауважив, що оголошені співвідношення артилерійських боєприпасів Росії до України як 5:1 чи 10:1 сприймаються як даність. Він припустив, що ця інформація подекуди й може відповідати дійсності, однак в росіян немає здатності експлуатувати цю ймовірну перевагу. Як пояснив Годжес, під час повномасштабної російсько-української війни російські загарбники втратили дуже багато досвідчених офіцерів та сержантів.

Війна – це не лише про математику і хто має більше людей. Ми (США – 24 Канал) програли у В'єтнамі та в Афганістані,
– додав він.

За його словами, українці значно більш вмотивовані, ніж росіяни, бо вони захищають свою Батьківщину та знають місцевість краще, ніж будь-хто. А росіяни – це окупанти та загарбники. На думку Годжеса, кількості росіян, які дійсно хочуть перебувати на фронті в Україні, не набереться "навіть на один шкільний автобус".

Яка ситуація під Авдіївкою

  • Нагадаємо, що 30 березня окупанти спробували провести під Авдіївкою одну зі своїх наймасштабніших атак за всю російсько-українську війну. Однак загарбники зазнали невдачі.
  • Росіяни кинули 36 танків та 12 бойових машин на штурм позицій українських захисників. Сили оборони потужно вдарили по колоні ворожої техніки.
  • Наша 25 бригада вивела з ладу 12 танків та 8 БМП ворога. Це сталося поблизу Тоненького.
  • Військовослужбовець 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цихоцький пояснив, як вдалося відбити штурм. За його словами, це все робота артилерії та дронів, а також насамперед майстерність наших воїнів.
Теги по теме
Война на Донбассе
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны